Nieuws

> juli

> juni

> mei

> april

> maart

 

21-03Piet Velthuizen in Oranje-selectie

De 21-jarige Vitesse-doelman Piet Velthuizen is de verrassende nieuwkomer in de selectie van Oranje voor de oefeninterland volgende week woensdag tegen Oostenrijk. 

De vaste doelmannen Van der Sar en Stekelenburg ontbreken. Van der Sar is nog maar net hersteld van een liesblessure en Stekelenburg heeft afgezegd vanwege prive-omstandigheden.

Feyenoorder Jonathan de Guzman is door bondscoach Foppe de Haan opgenomen in de selectie van Jong Oranje voor het EK-kwalificatieduel tegen Estland, woensdag 26 maart in Emmen. 

De Guzman
De Guzman maakte deel uit van de voorlopige selectie van Oranje, maar is uiteindelijk niet geselecteerd door bondscoach Marco van Basten.

Dirk Kuijt kreeg, ondanks de blessure van Ruud van Nistelrooij, geen uitnodiging van Van Basten. Klaas-Jan Huntelaar, Jan Vennegoor of Hesselink en Ryan Babel krijgen opnieuw de voorkeur boven de aanvaller van Liverpool.

Behalve Kuijt vielen ook Kew Jaliens, Danny Koevermans, Hedwiges Maduro en David Mendes da Silva uit de voorlopige selectie af.

Cruijff
Van Basten beschouwt Johan Cruijff nog steeds als adviseur van het Nederlands elftal, zo verklaarde hij tijdens de persconferentie.

"Johan en ik hadden een verschil van inzicht over de jeugdopleiding van Ajax", zei de toekomstig hoofdtrainer van de Amsterdamse club. "Het was voor mij niet makkelijk, maar ik heb in het belang van Ajax een beslissing genomen. Dat heeft echter niets met Oranje te maken."

De selectie:
Verdediging: Wilfred Bouma (Aston Villa), Tim de Cler (Feyenoord), John Heitinga (Ajax), Joris Mathijsen (HSV), Mario Melchiot (Wigan), Urby Emanuelson (Ajax) en André Ooijer (Blackburn Rovers).

Middenveld: Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord), Denny Landzaat (Feyenoord), Rafael van der Vaart (HSV), Nigel de Jong (HSV), Demy de Zeeuw (AZ), Ibrahim Afellay (PSV), Clarence Seedorf (AC Milan) en Wesley Sneijder (Real Madrid).

Aanval: Klaas Jan Huntelaar (Ajax), Robin van Persie (Arsenal), Ryan Babel (Liverpool) en Jan Vennegoor of Hesselink (Celtic).