Nieuws

> juli

> juni

> mei

> april

> maart

 

09-05Rosicky moet afzeggen voor EK

Tomas Rosicky (foto: ProShots.nl)

Tomas Rosicky (foto: ProShots.nl)

Tomás Rosicky mist het EK in Oostenrijk en Zwitserland. De aanvoerder van het Tsjechische team kampt met een achillespeesblessure.

De Arsenal-middenvelder kwam voor het laatst in actie op 28 januari in het Premier League-duel met Newcastle United. Al in de eerste helft van dat duel moest hij zich laten vervangen. Rosicky liep de blessure een week eerder op in het duel met Fulham.

"Ik heb geen andere keuze, ik moet geopereerd worden," vertelde 68-voudig international tegen een Tsjechisch persbureau. "Het is ook onbekend wanneer ik weer kan spelen. De pees is ernstiger beschadigd dan vanuit gegaan werd."

Leidersrol
Het afzeggen van de 27-jarige Rosicky is een klap voor de Tsjechische ploeg. De middenvelder heeft na het vertrek van Pavel Nedved de leidersrol in de ploeg op zich genomen. "Er is met man en macht geprobeerd om Tomás fit te krijgen, maar dat is niet gelukt," liet de teleurgestelde bondscoach Karel Brückner weten.

Marek Matejovski en David Jarolim worden genoemd als vervangers voor Rosicky in de Tsjechische ploeg. Ook wordt gespeculeerd om Nedved, die na het WK in 2006 afscheid nam als international, over te halen weer voor de Tsjechische ploeg uit te komen.