Nieuws

> juli

> juni

> mei

> april

> maart

 

20-05Oranje verzamelt in Noordwijk

Bondscoach Marco van Basten heeft zich dinsdagmiddag met het Nederlands elftal in Noordwijk genesteld, waar de voorbereiding op het EK voetbal van start gaat. Onder massale belangstelling van de media meldden 21 spelers zich bij Grand Hotel Huis ter Duin.

Wesley Sneijder, Ruud van Nistelrooij en Arjen Robben zijn nog niet van de partij, omdat zij met de Spaanse kampioen Real Madrid nog een vriendschappelijke wedstrijd in Riaad spelen. Sneijder meldt na het weekeinde bij Van Basten, zijn clubgenoten vrijdag al.

Ook doelman Edwin van der Sar, die woensdag met Manchester United in de finale van de Champions League staat, en Jan Vennegoor of Hesselink, die met Celtic nog kans maakt op de Schotse titel, hebben nog clubverplichtingen. Zij sluiten maandag aan bij de oranje-selectie.

Oranje speelt zaterdag een oefenwedstrijd tegen Oekraïne in De Kuip. Van Basten moet uiterlijk volgende week woensdag 28 mei zijn definitieve selectie inleveren bij de Europese voetbalbond UEFA. Die lijst moet bestaan uit drie keepers en twintig veldspelers. De bondscoach moet derhalve uit zijn voorlopige selectie één doelman en twee spelers teleurstellen.