Nieuws

> juli

> juni

> mei

> april

> maart

 

22-05Oranje traint weer zonder Van Persie

Robin van Persie (foto: ProShots.nl)

Robin van Persie (foto: ProShots.nl)

Video

Audio

Robin van Persie heeft ook op de derde dag van de voorbereiding op het EK in Oostenrijk en Zwitserland verstek laten gaan op de training. De jonge Arsenal-aanvaller heeft naar eigen zeggen geen last meer van de dijbeenblessure die hem enkele weken parten speelde. "Maar ik moet nog wel inhoud kweken. Ik hoop dat ik er na het weekeinde weer helemaal bij ben."

Van Persie doet uiteraard zaterdag niet mee in het oefenduel met Oekraïne. Dat geldt ook voor verdediger Mario Melchiot, die drie weken geleden een spiertje in de lies scheurde en nog enige tijd nodig heeft voor het herstel.

Basis
Tijdens de groepstraining werden de contouren van het elftal dat start tegen de Oekraïne duidelijk. Wilfred Bouma, Dirk Kuijt, Orlando Engelaar en Ibrahim Afellay kregen in de onderlinge partij een hesje toebedeeld. In de regel houdt dat in dat Van Basten een basisplaats voor hen in gedachten heeft.

Marco van Basten denkt na de wedstrijd tegen Oekraïne al twee van de drie afvallers bij het Nederlands elftal te kunnen aanwijzen. De bondscoach stelt pas een derde speler teleur wanneer hij zekerheid heeft over de blessure van Mario Melchiot. Uiterlijk woensdag moet hij een lijst van twintig veldspelers en drie doelmannen bij de UEFA inleveren.