Nieuws

> juli

> juni

> mei

> april

> maart

 

22-05Overuren Lehmann voor basisplaats

Jens Lehmann (foto: ProShots.nl)

Jens Lehmann (foto: ProShots.nl)

Jens Lehmann moet de eerste dagen van de Duitse EK-voorbereiding flink afzien. De reserve-goalie van Arsenal wordt, omdat hij de laatste tijd weinig gespeeld heeft, aan pittige individuele trainingen onderworpen.

Bondscoach Joachim Löw is duidelijk over zijn 38-jarige doelman. "Hij zal nog wel een aantal extra trainingen krijgen."

Löw promoveerde Lehmann na het WK in eigen land tot eerste keeper ten koste van Bayern München-doelman Olivier Kahn. De keeper beschaamde het vertrouwen niet en is al 621 minuten niet gepasseerd in 'Die Mannschaft'. 

Adler-Hildebrand
De wissel Kahn-Lehmann is niet de laatste keeperscontroverse die Löw veroorzaakt heeft. De bondscoach heeft René Adler, de talentvolle keeper van Bayer Leverkusen opgeroepen in plaats van Timo Hildebrand, jarenlang een vaste waarde bij VfB Stuttgart en sinds 2007 in dienst van Valencia.

Wie er uiteindelijk in het doel staat tijdens het toernooi (Lehmann, Adler of Hannover 96-doelman Robert Enke) laat Löw nog in het midden. "Je kunt aan het begin van de voorbereiding nog niet weten wat de opstelling is tijdens het toernooi, maar als Jens op tijd fit genoeg is, kun je ervan uitgaan dat hij eerste keeper is."