Nieuws

> juli

> juni

> mei

> april

> maart

 

23-05Van Nistelrooij en Robben melden zich

Arjen Robben (l) en Ruud van Nistelrooij tijdens de training (foto: ANP)

Arjen Robben (l) en Ruud van Nistelrooij tijdens de training (foto: ANP)

Video

Audio

Ruud van Nistelrooij en Arjen Robben hebben zich vrijdag aangesloten bij het Nederlands elftal, dat zich voorbereidt op het EK in Oostenrijk en Zwitserland. Wesley Sneijder en Edwin van der Sar hoeven zich pas maandag te melden.

Mario Melchiot trainde voor het eerst met de groep mee. Hij is nagenoeg hersteld van zijn liesblessure, maar mist nog wel het oefenduel met Oekraïne, komende zaterdag. Robin van Persie trainde zoals verwacht nog wel apart.  

Blessurevrij
Arjen Robben liet bij zijn aankomst in Katwijk weten, dat hij in de toekomst verlost hoopt te zijn van zijn blessuregevoeligheid. De aanvaller zei baat te hebben bij een nieuwe wijze van behandelen.

"Samen met de club zijn we op zoek gegaan naar de oorzaak van al die kwetsuren", zei de snelle aanvaller van Real Madrid. "Alles is onderzocht en we hebben oorzaken gevonden. Het probleem blijkt in de rug te zitten. Die is stijf. De rest van de problemen vloeit daaruit voort."

Met een osteopaat, een behandelaar die werkt volgens een manuele geneeswijze, werkt hij aan de oplossing. "Ik ben nu al een hele tijd fit. De laatste fase bij Real Madrid heb ik voluit kunnen spelen. Met het binnenhalen van de titel heb ik een mooie afsluiting van het seizoen meegemaakt. Alles is onder controle." 

Dat de vragen op zijn eerste dag bij Oranje vooral over zijn fysieke gesteldheid gingen, vond hij logisch. "Ik praat liever over het voetbal, maar ik begrijp dat iedereen zich bij wijze van spreken zorgen maakt. Ik heb een verleden. Gelukkig heb ik nu reden om aan te nemen dat die periode is afgesloten."

Zelfvertrouwen
Ruud van Nistelrooij meldde zich vol zelfvertrouwen en eerzucht bij de selectie van Oranje. "Vergeleken met het vorige toernooi zijn we gegroeid."

Oranje is volgens Van Nistelrooij beter geworden ten opzichte van het WK van twee jaar geleden in Duitsland. "Belangrijke spelers hebben meer ervaring opgedaan. Als ik zie hoeveel beter Wesley Sneijder in een jaar bij Madrid is geworden, geweldig."

Ook zijn concurrent voor de positie in de spits, Klaas-Jan Huntelaar, is zoals dat heet, gegroeid. Van Nistelrooij: "Hij speelt zaterdag tegen Oekraïne en ik hoop dat hij het goed doet. Dat meen ik echt! We moeten het met 23 man doen op het EK. Alleen dan kunnen we winnen."

Zelf zegt Van Nistelrooij zich goed te voelen. "De revalidatie van mijn laatste blessure is goed verlopen. Gelukkig heb ik nog enkele duels in de competitie en een oefenduel in Saudi-Arabië kunnen spelen. Ik ben voluit gegaan. Dat is ook nodig om nu het niveau hier aan te kunnen."