Nieuws

> juli

> juni

> mei

> april

> maart

 

24-05Hongarije klopt Europees kampioen

Vreugde bij Balazs Dzsudzsak na de 1-0 uit zijn voorzet (foto: ProShots)

Vreugde bij Balazs Dzsudzsak na de 1-0 uit zijn voorzet (foto: ProShots)

Hongarije heeft in zijn eerste duel onder leiding van coach Erwin Koeman een knappe 3-2 overwinning geboekt op regerend Europees kampioen Griekenland. Ioanni Armantidis zette de Grieken in Boedapest vlak voor rust op voorsprong, maar Hongarije stelde na de pauze met drie treffers orde op zaken.

Het duel kreeg nog een extra Nederlands tintje doordat PSV'er Balázs Dzsudzsák en NEC-speler Krisztian Vadocz scoorden voor het elftal van Koeman, die op 1 mei begon als bondscoach. Ook Roland Juhász was goed voor een Hongaarse treffer. In de slotminuut deed Nikos Liberopoulos nog iets terug voor de Griekse formatie van bondscoach Otto Rehhagel.

EK-gastland Zwitserland begon de voorbereiding op het titeltoernooi met een 2-0 overwinning op Slowakije.

De ploeg van coach Jakob 'Köbi' Kuhn had voor de rust moeite om in zijn spel te komen, maar in de tweede helft werd het tempo opgevoerd en dat leverde twee treffers op. Valon Behrami opende in de 56ste minuut de score en Alexander Frei was zeven minuten later succesvol.

Bij de Zwitsers speelde Patrick Müller mee. De verdediger had zaterdagavond de Franse bekerfinale met Olympique Lyon moeten spelen, maar was opgeëist door de Zwitsers op grond van de FIFA-regel dat een speler twee weken voor een groot titeltoernooi vrijgegeven moet worden.