Nieuws

> juli

> juni

> mei

> april

> maart

 

25-05Boschker en Landzaat vallen af

Denny Landzaat viel tegen Oekraïne nog in (foto: ProShots.nl)

Denny Landzaat viel tegen Oekraïne nog in (foto: ProShots.nl)

De bondscoaches Marco van Basten en John van 't Schip hebben de voorlopige selectie van het Nederlands elftal van 26 naar 24 spelers teruggebracht.

FC Twente-doelman Sander Boschker en Feyenoord-middenvelder Denny Landzaat kregen zondag te horen dat ze niet meer tot de spelersgroep voor het toernooi in Zwitserland en Oostenrijk behoren.

De definitieve selectie van 23 spelers moet uiterlijk komende woensdag bij de UEFA worden ingeleverd. Vermoedelijk zal de laatste speler die voor het EK moet afhaken Khalid Boulahrouz of Mario Melchiot zijn. Daarbij speelt een rol of de verdedigers, die onlangs nog geblesseerd waren, fit genoeg zijn.

Voorkeur
Melchiot, verdediger van Wigan Athletic, is nog steeds niet hersteld van een liesblessure. "Daarom bekijken we maandag en dinsdag of hij mee naar het EK kan", legde Van Basten zaterdagavond na afloop van de oefenzege op Oekraïne (3-0) uit.

De bondscoach liet ook doorschemeren dat een fitte Melchiot waarschijnlijk de voorkeur geniet boven Boulahrouz. "Mario heeft bijna het hele seizoen gespeeld. Dat is wel belangrijk", benadrukte Van Basten.

Boulahrouz voetbalde het afgelopen voetbaljaar wegens twee slepende liesblessures slechts zes competitieduels met Sevilla.

Laatste twee
Van Basten verwelkomt maandag ook de laatste twee internationals uit zijn voorlopige selectie. Edwin van der Sar en Wesley Sneijder voegen zich rond drie uur in de middag bij hun ploeggenoten van Oranje. 

De doelman ontbrak vorige week omdat hij met Manchester United de finale van de Champions League tegen Chelsea speelde. Sneijder had om extra rust gevraagd.

Van Persie
Behalve Melchiot is ook Robin van Persie nog niet fit voor het EK. De aanvaller van Arsenal herstelt van een dijbeenblessure. "We willen hem heel rustig brengen", verklaarde Van Basten. 

"We willen namelijk voorkomen dat hij opnieuw geblesseerd raakt wanneer hij zijn been meer gaat belasten. We kunnen alleen maar hopen dat Robin de eerste groespwedstrijd op het EK tegen Italië haalt."