Nieuws

> juli

> juni

> mei

> april

> maart

 

27-05Robben start tegen Denemarken

Arjen Robben (l) en Ruud van Nistelrooij tijdens de training (foto: ANP)

Arjen Robben (l) en Ruud van Nistelrooij tijdens de training (foto: ANP)

Video

Audio

Arjen Robben mag bondscoach Marco van Basten tijdens de oefeninterland van het Nederlands elftal tegen Denemarken van donderdag ervan overtuigen dat hij een basisplaats verdient op het EK.

"De kans is groot dat Robben gaat beginnen", kondigde Van Basten dinsdagmiddag al aan. "Hij heeft zo'n acht of negen duels op rij bij Real Madrid gespeeld. Dat is heel positief. Hij mag het nu ook bij ons laten zien. Robben heeft in het verleden bewezen dat hij een hele goede linksbuiten is, maar het is duidelijk dat de concurrentie ook op zijn positie groot is."

Robin van Persie zal er in ieder geval niet bij zijn in Eindhoven. Hij trainde dinsdag als enige international apart van de groep. "Robin wil zelf het liefst trainen en voetballen, maar we moeten hem afremmen", verklaarde Van Basten. "Hij is bij Arsenal ook een keer te snel teruggekomen van een blessure. Robin is een bijzondere speler en we hebben hem er daarom heel graag bij tijdens het eerste duel op het EK met Italië."

Van Basten liet doorschemeren dat in de tweede van drie oefenduels op weg naar het EK Ruud van Nistelrooij, Edwin van der Sar en Wesley Sneijder terugkeren in de basisformatie. De bondscoach benadrukte dat hij in de voorbereidingsfase zo veel mogelijk in dezelfde samenstelling wil voetballen. "Wat goed is, dat is goed. Dat hoef je niet te veranderen."

27-05Robben start tegen Denemarken

Stadion:  , Bezoekers:  , Scheidsrechter: 

Statistieken

0 Score 0
0 % Balbezit 0 %
0 Schoten op doel 0
0 Schoten naast 0
0 Buitenspel 0
0 Overtredingen 0
0 Vrije trappen 0
0 Corners 0
0 Gele kaarten 0
0 Rode kaarten 0
6 Reddingen keeper 2

Opstelling

Doelpunt ikoon Strafschop ikoon Gele kaaart ikoon
Eigen doelpunt ikoon Strafschop mis ikoon Rood (2x geel) ikoon
Speler in ikoon Rode kaaart ikoon
Speler uit ikoon