Nieuws

> juli

> juni

> mei

> april

> maart

 

27-05Khalid Boulahrouz laatste afvaller

Khalid Boulahrouz (foto: ANP)

Khalid Boulahrouz (foto: ANP)

Audio

Bondscoach Marco van Basten heeft Khalid Boulahrouz als laatste speler laten afvallen uit zijn selectie voor het komende EK.

De verdediger van Sevilla kampte het afgelopen seizoen met blessures aan de lies, maar was net weer fit. Dat deed Van Basten vorige week besluiten om hem aan de voorlopige selectie toe te voegen omdat Mario Melchiot en André Ooijer nog licht geblesseerd waren. Die twee verdedigers zijn nu weer geheel fit.

Met het afvallen van Boulahrouz, die het trainingskamp van Oranje in Hoenderloo inmiddels heeft verlaten, is de selectie van het Nederlands elftal teruggebracht tot de vereiste 23 spelers.

"Ik had graag op het EK actief willen zijn, maar de afspraak was duidelijk", reageerde Boulahrouz. "Vanaf dag één was dit zo afgesproken. Het is zwaar voor me, maar ik moet het accepteren. Van Basten heeft me de kans gegeven me te bewijzen. Wat dat betreft ben ik hem dankbaar. Hij heeft me uit het niets erbij gehaald. Ik heb in die korte tijd laten zien dat ik klaar was voor het EK, maar afspraken maak je niet zomaar", zei de speler over de keuze van Van Basten.

Training
Dinsdagavond nam Demy de Zeeuw niet aan de groepstraining deel. De middenvelder is lichtgeblesseerd aan zijn bovenbeen. Ook Robin van Persie trainde nog apart en hij zal donderdag nog niet meespelen in het oefenduel met Denemarken.