Nieuws

> juli

> juni

> mei

> april

> maart

 

28-05EKfm gelanceerd

Robbert Meeder en Johan Cruijff in actie tijdens WKfm.

Robbert Meeder en Johan Cruijff in actie tijdens WKfm.

EKfm is in de lucht! De 'meest oranje zender' bericht vanuit Oostenrijk en Zwitserland over het laatste EK-nieuws rond het Nederlands elftal. Net als twee jaar geleden (toen de zender WKfm heette) gebeurt dit met steun van Radio 1 en de Wereldomroep.

Bekende Nederlanders als Bastiaan Ragas, Tom Egbers, Jeroen van der Boom en Youri Mulder schuiven aan bij NOS Langs de Lijn-presentator Robbert Meeder om te vertellen over hun Oranje-gevoel. Jack van Gelder blikt vooruit op duels en Wereldomroep-verslaggever Floris van Hoorn vertelt wat er rond de stadions te beleven valt.

Echte fans
Het idee voor dit station ontstond in 2005. Robbert Meeder zocht steun voor zijn idee om een speciale zender voor de echte fans in het leven te roepen. Radio 1 was enthousiast en ging samen met hem aan de slag. Dat leverde in 2006 WKfm op. Tijdens het WK in Duitsland konden de fans in de speelsteden een programma horen met informatie voor de fans ter plekke. Dat varieerde van waarschuwingen voor zakkenrollers en verkeersinformatie, tot voorbeschouwingen op de wedstrijd en het live-verslag van de wedstrijd.

Schaatsradio
Na het WK nam Meeder het initiatief om ook de schaatsfan zo'n bijzondere zender te bieden. Tijdens het WK Allround 2007 in Heerenveen werd (in samenwerking met BNN via diverse lokale zenders en internetradio) drie dagen lang alleen maar over schaatsen gesproken. Na voetbalradio was nu ook het fenomeen schaatsradio geboren.

De aanzet tot EKfm was een logisch vervolg. Met de steun van Radio 1 en de Wereldomroep is 'fan radio' een traditie geworden. Mede dankzij de inzet van diverse Radio 1-verslaggevers gaan ook dit keer bijzondere programma's gemaakt worden.

EKfm vindt u in Bern op 90,5 Mhz, in Basel op frequentie 90,1 en in Wenen op 105,1.  Meer informatie op www.ekfm.nl.