Nieuws

> juli

> juni

> mei

> april

> maart

 

29-05Piturca bang voor blessure van Chivu

Victor Piturca (foto: ProShots.nl)

Victor Piturca (foto: ProShots.nl)

Victor Piturca,  de bondscoach van Roemenië, vreest dat tegenstanders de blessure van aanvoerder Christian Chivu  zullen  uitbuiten en misbruiken. De oud-Ajacied is geblesseerd aan de schouder en heeft de noodzakelijke operatie uitgesteld tot na het EK.

Piturca hoopt dat de Internazionale-verdediger het hele toenooi gevrijwaard blijft van tegenstanders die zijn schouder bewerken. "Ik maak me nu zelfs zorgen bij de rustigste trainingen, laat staan tijdens wedstrijden op het scherpst van de snede". Roemenië is op het EK één van de tegenstanders van Oranje. 

Vermoeidheid
De bondscoach is ook bevreesd voor de vermoeidheid van Chivu en zijn teamgenoten. "De spelers hebben een loodzwaar seizoen achter de rug. Sommige van hen zijn op dit moment niet in staat twee wedstrijden in korte tijd te spelen. Ik moet in de groepsfase dus al gaan schipperen."

Piturca maakte al een deel van de basis van het eerste duel bekend. "Cosmin Contra, Gabriel Tamas, Dorin Goian en Razvan Rat zullen het eerste duel zeker spelen." Ook Paul Codrea, dit seizoen een bepalende speler bij Siena in de Serie A, komt op het wedstrijdformulier.