Nieuws

> juli

> juni

> mei

> april

> maart

 

30-05Remise Oranje tegen Denemarken

Nederland-Denemarken 1-1
1-0 Ruud van Nistelrooij (29.)
1-1 Christian Poulsen (56.)

Na de 3-0 tegen Oekraïne heeft het Nederlands elftal zijn tweede van drie oefenwedstrijden in de aanloop naar het EK niet weten te winnen. In Eindhoven werd het 1-1 tegen Denemarken.

Met Champions League-winnaar Edwin van der Sar, Wesley Sneijder, Arjen Robben en Ruud van Nistelrooij terug in de basis schotelde Nederland het legioen aanvankelijk een overtuigend optreden voor. Oranje had het meeste balbezit, combineerde naar hartelust en verraste Denemarken met een razendsnelle omschakeling.

Al na vijf minuten schoot de gretige Robben net naast. Nog voor rust kopte Joris Mathijsen rakelings naast, miste Robben het doel nogmaals en wist Rafael van der Vaart tot vier keer toe het net niet te vinden.

Galavoorstelling
Na een half uur leidde een prachtige aanval, waarbij de bal in hoog tempo van man tot man gespeeld werd via Van der Vaart, Van Nistelrooij, Demy de Zeeuw en Sneijder tot de 1-0 van Van Nistelrooij.

Na rust was Oranje's galavoorstelling snel voorbij. Weg waren de combinaties, weg was het tempo en nadat Nicklas Bendtner al enkele malen gevaarlijk voor Van der Sar was opgedoken, bewees Poulsen elf minuten na rust dat de verdediging van Oranje allesbehalve solide is.

Bondscoach Marco van Basten schonk na de 1-1 Jan Vennegoor of Hesselink, Dirk Kuijt, Ryan Babel, Ibrahim Afellay en Tim de Cler ook nog wat speeltijd. Oranje wist zich enigszins te herstellen, maar de jeu was eraf. Vennegoor en Kuijt misten beiden nog een opgelegde kans, terwijl ook Sneijder in scoringspositie kwam. Aan de andere kant voorkwam Van der Sar in blessuretijd nog de 1-2

Balen
"We begonnen goed", vond Van der Sar. "We verzuimden voor de rust echter 2-0 te maken. Dan waren we van ze af geweest. Nu kreeg Denemarken in de tweede helft meer vertrouwen en raakten wij vermoeid. We zakten te ver terug. Toch kregen we nog twee grote kansen. Die hadden we moeten maken. We gaven op domme manier de gelijkmaker weg. Dat was wel balen."

"Gezien het kansenbeeld hadden we veel vaker moeten scoren', vond ook spits van Nistelrooij van de eerste helft. "Dat is helaas niet gebeurd. Jammer." Na de rust hadden we fysiek moeite om overeind te blijven. Dat is begrijpelijk na zo'n zware trainingsweek. We kunnen wel verder met deze wedstrijd, vind ik."

Ook de bondscoach wees op de vermoeidheid na rust als gevolg van de dubbele training van woensdag. "Deze wedstrijden zijn belangrijk, maar de trainingsarbeid is ook belangrijk." legde Van Basten uit. Het fraaie doelpunt van Van Nistelrooij was er volgens hem "een uit het boekje". 

"Door het goede spel van Wesley en Rafael hebben we aanvankelijk veel kansen gecreëerd. Arjen was goed en gevaarlijk. Op deze manier is hij een aanwinst voor het elftal."

Verdedigend zag het er allemaal minder hoopvol uit bij Oranje. De ploeg kon niet voorkomen dat de Denen enkele goede doelkansen kreeg. "Maar dat komt natuurlijk niet alleen door de defensie", reageerde Heitinga, die samen met Mathijsen het centrum voor zijn rekening nam. "Ook verdedigen doe je met z'n allen. Als verdedigers waren we misschien niet scherp genoeg, maar het is ook heel belangrijk dat de aanvallers bij balverlies meteen druk zetten."

Genoten
Ajacied Kenneth Perez maakte het duel aan Deense zijde mee en had lovende woorden voor de tegenstander. "Oranje speelde voor rust zelfs fantastisch. Ik heb vooral genoten van Wesley Sneijder. Wat kan die jongen goed voetballen. Mede daardoor was Oranje in de eerste helft echt top. In de tweede helft was het inderdaad wat minder. Maar vergeet niet dat de ploeg midden in de voorbereiding op het EK zit."

De Deense bondscoach Morten Olsen schroomde niet  Nederland als een van de favorieten voor het EK te bestempelen. "Vooral in de eerste fase van deze wedstrijd hebben we gezien hoe goed de Nederlanders kunnen voetballen. Dat het elftal wat terugviel is in deze fase wel verklaarbaar."

Toch plaatste hij ook wat kanttekeningen. "Na een moeilijk begin zijn we toch goed overeind gebleven. Onze verdediging had niet eerder in deze samenstelling gespeeld. Veel spelers zitten geblesseerd thuis. Dat we er dan toch in slagen hier gelijk te spelen doet me goed."

Opstelling Nederland: 
Edwin van der Sar, André Ooijer (46. Nigel de Jong), John Heitinga, Joris Mathijsen, Giovanni van Bronckhorst, Rafael van der Vaart (65. Dirk Kuijt), Demy de Zeeuw, Wesley Sneijder (82. Ibrahim Afellay), Orlando Engelaar (65. Tim de Cler), Arjen Robben (77. Ryan Babel), Ruud van Nistelrooij (65. Jan Vennegoor of Hesselink)

30-05Remise Oranje tegen Denemarken

Stadion:  , Bezoekers:  , Scheidsrechter: 

Statistieken

0 Score 0
0 % Balbezit 0 %
0 Schoten op doel 0
0 Schoten naast 0
0 Buitenspel 0
0 Overtredingen 0
0 Vrije trappen 0
0 Corners 0
0 Gele kaarten 0
0 Rode kaarten 0
6 Reddingen keeper 2

Opstelling

Doelpunt ikoon Strafschop ikoon Gele kaaart ikoon
Eigen doelpunt ikoon Strafschop mis ikoon Rood (2x geel) ikoon
Speler in ikoon Rode kaaart ikoon
Speler uit ikoon