Nieuws

> juli

> juni

> mei

> april

> maart

 

30-05Italië en Tsjechië winnen oefenduel

Andrea Pirlo (foto: ProShots.nl)

Andrea Pirlo (foto: ProShots.nl)

Italië heeft in zijn laatste oefenduel voor het EK een eenvoudige overwinning geboekt. De wereldkampioen, die op 9 juni de eerste opponent van Oranje is op het EK, versloeg België in Florence met 3-1. 

Regisseur Andrea Pirlo stelde Antonio Di Natale met een prachtige pass al na negen minuten in staat om de score te openen. Kort voor rust scoorde Di Natale ook de 2-0 na een assist van Alberto Aquilani, de verrassende vervanger van Massimo Ambrosini op het middenveld. 

Di Natale mocht na gedane arbeid gaan rusten, waarna zijn vervanger Alessandro del Piero de voorzet gaf waaruit Mauro Camoranesi de 3-0 maakte. Wesley Sonck redde op de valreep de Belgische eer. .

Tsjechen kloppen Schotten
De Tsjechen, op het EK ingedeeld bij Portugal, Turkije en Zwitserland, boekten in Praag in hun laatste oefenwedstrijd een 3-1 overwinning op Schotland. 

Met Koller als enige spits in een 4-5-1 systeem kwamen de Tsjechen moeizaam tot scoren. Kansen creëerde de ploeg genoeg, maar het duurde een uur voordat Sionko voor de 1-0 zorgde. En daarna was het weer lang wachten, want de overige goals vielen alle in de laatste zes minuten. 

Oostenrijk en Zwitserland trachtten in de aanloop naar 'hun' EK het vertrouwen wat op te vijzelen tegen een bescheiden tegenstander. Oostenrijk versloeg Malta met 5-1 (de eerste zege in zes duels), Zwitserland klopte Liechtenstein: 3-0.