Nieuws

> juli

> juni

> mei

> april

> maart

 

31-05Babel mist EK door enkelblessure

Ryan Babel moet het EK in Zwitserland en Oostenrijk aan zich voorbij laten gaan. De 21-jarige aanvaller van FC Liverpool heeft tijdens de training in Hoenderloo zijn enkelbanden gescheurd. Onderzoek in het ziekenhuis heeft uitgewezen dat hij enkele weken is uitgeschakeld. 

Bondscoach Marco van Basten mag een vervanger voor Babel oproepen. Wie dat wordt is nog niet bekend. Wijzigingen in de selectie zijn, uitsluitend in het geval van ernstige blessures, toegestaan tot het eerste groepsduel. 

Verdrietig moment

Van Basten, die sprak van een verdrietig moment, zei dat er van een duel geen sprake was. "Het gebeurde onverwachts. Er ging geen contact met een andere speler aan vooraf. Een directe oorzaak is niet aan te wijzen. Wellicht een gevolg van een soort van vermoeidheid, zo aan het einde van het seizoen."

Babel had volgens Van Basten de status van een 'goede invaller'. "Hij heeft de laatste weken aardige dingen laten zien. Het is heel jammer dat hij er niet meer bij is."

De tegenslag kwam bij alle betrokkenen had aan, bekende Van Basten. "Ryan zat helemaal stuk en dat lijkt me logisch. Aanvankelijk dachten we dat het nog wel meeviel allemaal. Babel is een fitte, sterke jonge, die niet zo gauw omvalt. Helaas bleek er sprake van een zware blessure."

Van Basten heeft Khalid Boulahrouz opgeroepen als Babels vervanger.

Positief nieuws
Van Basten wil nog niet uitsluiten dat Robin van Persie de eerste wedstrijd van Oranje op het EK (tegen Italië) kan meemaken.

Tot nu toe traint de middenvelder van Arsenal wegens een blessure uiterst voorzichtig, los van de groep. "Maar als hij volgende week weer volledig kan meedoen weet je het nooit", zei Van Basten. "Dan kan hij zomaar mooie dingen laten zien."   

Van Persie, die last heeft van zijn dijbeen, sprak zelf de verwachting uit dat hij over enkele dagen weer volledig inzetbaar is.