Nieuws

> juli

> juni

> mei

> april

> maart

 

31-05Roemenen en Duitsers winnen

Adrian Mutu (foto: EPA)

Adrian Mutu (foto: EPA)

Duitsland heeft in Gelsenkirchen zijn laatste oefenduel voor het EK met 2-1 gewonnen van Servië. De drievoudig Europees kampioen had het lastig met de verdedigend ingestelde Serviërs, die na achttien minuten ook nog eens op 1-0 kwamen. Jankovic scoorde na een steekpass van Ilic. Vlak na rust schoot Jankovic de bal tegen de lat.

Duitsland speelde aanvallend, had veel meer balbezit, maar slaagde er lange tijd niet in een gaatje te vinden in de Servische defensie. Een kwartier voor tijd zorgde veteraan Oliver Neuville (35) voor 1-1 met zijn eerste interland-doelpunt in twee jaar. Kort daarna schoot Michael Ballack raak uit een vrije trap.

Roemenië, op het EK één van de drie poulegenoten van Oranje, sloot zijn reeks oefenduels af met een 4-0 overwinning op Montenegro. Vucinic miste al na twee minuten een penalty voor Montenegro. Roemenië kwam daarna via Adrian Mutu op 1-0. De spits, die op aangeven van Cristian Chivu scoorde, verprutste daarna nog twee goede mogelijkheden. In de tweede helft voerden de invallers Sorin Ghionea en Nicolae Dica (2) de score flink op.

Frankrijk, dat op het EK eveneens tegen Nederland uitkomt, stelde zwaar teleur. Les Bleus wisten in Toulouse geen bres in de hechte Paraguayaanse defensie te slaan. Frankrijk speelt dinsdag nog een 'uitzwaaiwedstrijd' tegen Colombia.