Nieuws

> juli

> juni

> mei

> april

> maart

 

01-06Oranje sluit oefencampagne af met zege

Nederland-Wales 2-0
1-0 Arjen Robben (35.)
2-0 Wesley Sneijder (54.)

Het Nederlands elftal heeft de serie oefenwedstrijden in de aanloop naar het EK, dat over zes dagen begint, uitstekend afgesloten. In de Kuip werd eenvoudig gewonnen van Wales: 2-0.

Bondscoach Marco van Basten begon met dezelfde elf spelers als in het treffen met Oekraïne en die hadden weinig te stellen van de Britten. Na een rustig eerste kwartier zette Oranje Wales vast op de eigen helft en creëerde het een reeks aan kansen.

In de 35ste minuut was het raak. Robben reageerde alert op een slechte kopbal van Robinson, sprintte met de bal aan de voet drie verdedigers eruit en scoorde uiterst bekwaam in de verre hoek.

In de rust liet de bondscoach vier spelers achter in de kleedkamer, maar het spel had er niet onder te lijden. Sterker: de omsingeling werd heviger en de kansen stapelden zich op. Schoten van Van der Vaart, Engelaar en Sneijder, die een mooie volley produceerde, misten net het doel, maar even later was het wel raak. Uit een vrije trap schoot Sneijder de bal knap in de linkerbovenhoek.

De score had hoger kunnen uitvallen, als vooral Robben meer oog had gehad voor Van Nistelrooij. De centrumspits liep steeds het goede gat in, maar werd vaak over het hoofd gezien. In de slotminuten hing de 3-0 in de lucht, maar de invallers Afellay en Vennegoor ontbeerden geluk.

Verbeterpunt
Ondanks de vlotte zege was aanvoerder Edwin van der Sar niet helemaal tevreden. "Ik had graag nog wat meer doelpunten gezien", vond de doelman van Oranje, die in Rotterdam zijn 125ste interland afwerkte.

Van Basten was het met zijn aanvoerder eens en noemde het afmaken van de kansen als belangrijkste 'verbeterpunt'. "Als je vandaag weer ziet hoeveel kansen we creëren, dan moet je ook meer scoren. Al met al hebben we een interessante ploeg, die ver kan komen. Met wind mee kunnen we ver komen, met wind tegen kunnen we al eindigen in de eerste ronde."

De bondscoach gaf (en geeft) in de defensie de voorkeur aan Joris Mathijsen boven Wilfred Bouma. "Er zit weinig verschil tussen de twee. Maar Joris heeft het de laatste jaren goed gedaan. Bouma heeft de boodschap goed opgepakt en blijft goed en hard trainen."

Opstelling Nederland:
Edwin van der Sar, André Ooijer (46. Mario Melchiot), John Heitinga, Joris Mathijsen (80. Jan Vennegoor of Hesselink), Giovanni van Bronckhorst  (46. Tim de Cler), Rafael van der Vaart (67. Ibrahim Afellay), Demy de Zeeuw (46. Nigel de Jong), Wesley Sneijder, Orlando Engelaar (46. Dirk Kuijt), Arjen Robben, Ruud van Nistelrooij

01-06Oranje sluit oefencampagne af met zege

Stadion:  , Bezoekers:  , Scheidsrechter: 

Statistieken

0 Score 0
0 % Balbezit 0 %
0 Schoten op doel 0
0 Schoten naast 0
0 Buitenspel 0
0 Overtredingen 0
0 Vrije trappen 0
0 Corners 0
0 Gele kaarten 0
0 Rode kaarten 0
6 Reddingen keeper 2

Opstelling

Doelpunt ikoon Strafschop ikoon Gele kaaart ikoon
Eigen doelpunt ikoon Strafschop mis ikoon Rood (2x geel) ikoon
Speler in ikoon Rode kaaart ikoon
Speler uit ikoon