Nieuws

> juli

> juni

> mei

> april

> maart

 

02-06Bilic gelooft in Kroatië

Slaven Bilic (foto: EPA)

Slaven Bilic (foto: EPA)

Slaven Bilic, de coach van Kroatië, voorspelt dat zijn ploeg het erg goed zal doen op het EK en alle criticasters de mond zal snoeren. Kroatië begint zondag aan het toernooi, met een wedstrijd tegen Oostenrijk. "De Oostenrijkers denken misschien dat we over ons hoogtepunt heen zijn, maar ze zullen bedrogen uitkomen."

De coach komt met zijn uitspraken na een voorbereiding die verre van sprankelend was, waardoor zijn ploeg in eigen land onder vuur kwam te liggen. Kroatië sloot zijn oefencampagne af met een 1-1 gelijkspel tegen Hongarije. 

De remise werd voorafgegaan door een benauwde 1-0 overwinning op Moldavië, een 1-1 tegen Schotland en een dikke nederlaag tegen Nederland (3-0). In alle wedstrijden ontbrak het de Kroaten - die topscorer Eduardo da Silva moeten missen - aan ideeën en scherpte in de afwerking.

"We hebben na de wedstrijd tegen Hongarije een goed gesprek gehad. De spelers zijn positief, de sfeer is goed en we laten ons niet beïnvloeden door een paar mindere resultaten", sprak Bilic zichzelf en zijn ploeg moed in. "We snappen ook wel dat we op het toernooi beter zullen moeten spelen, nu moeten we vooral rustig blijven, zodat we op een goede manier aan het toernooi beginnen."

Kroatië, de nummer drie van het WK van 1998, slaagde er tijdens zijn laatste drie eindtoernooien niet in de groepsfase te overleven, maar Bilic gelooft in de kansen van zijn ploeg, in een groep met gastland Oostenrijk, drievoudig Europees kampioen Duitsland en debutant Polen.

"We liggen echt niet wakker van onze tegenstanders en zijn erg optimistisch over onze kansen. Het belangrijkst is dat we meteen met Oostenrijk afrekenen en zo goed aan het toernooi beginnen."