Nieuws

> juli

> juni

> mei

> april

> maart

 

04-06Van Persie mag weer meedoen

Het Nederlands elftal heeft woensdagochtend zijn eerste training op Zwitserse bodem afgewerkt. Robin van Persie trainde voor het eerst met de groep mee. De aanvaller trainde vanwege een dijbeenblessure tot vandaag steeds apart van de groep.

Van Persie hoopt bondscoach Marco van Basten ervan te overtuigen dat hij fit genoeg is voor de eerste EK-wedstrijd, volgende week maandag in Bern. Wereldkampioen Italië is daarin de tegenstander.

Van Basten bekijkt de komende dagen of dat haalbare kaart is. "Robin heeft nu voor het eerst sinds een maand weer een groepstraining afgewerkt", vertelde hij aan de rand van het speciaal voor Oranje aangelegde grasmat. "Dat was natuurlijk een beetje onwennig voor hem. Fysiek is hij in orde. Nu gaat het er om dat hij snel weer helemaal de oude wordt. Dat kan snel gaan, want Robin is er niet heel lang uit geweest."

De training in het Stade Olympique in Lausanne was alleen toegankelijk voor journalisten. Supporters kunnen Oranje wel donderdagavond vanaf 18.00 uur zien oefenen. De poorten van het stadion gaan dan kort voor de training open.