Nieuws

> juli

> juni

> mei

> april

> maart

 

06-06Oranje-camping loopt vol

Oranje caravans (foto: ANP)

Oranje caravans (foto: ANP)

Op de Oranjecamping in het Zwitserse Interlaken begint het langzaam druk te worden. Aan het begin van de ochtend meldden zich twaalf caravans aan de poort van de slaap- en feestplaats voor supporters van het Nederlands elftal.

"De eerste honderd mensen zijn nu op de camping gearriveerd", aldus organisator Jokko de Wit vrijdagochtend. "Het merendeel van de mensen arriveert zaterdag."

In de dagen rondom de openingswedstrijd van het Nederlands elftal tegen Italië blijven ongeveer 2300 supporters op de camping in Interlaken overnachten. Maandag vertrekt de groep in 36 treinwagons naar speelstad Bern, dat 50 kilometer verderop ligt.

Verrast
De Wit werd donderdagmiddag verrast door de eerste gasten. Een vrachtwagen met zestien mensen uit de Gelderse plaats Eibergen bereikte Interlaken eerder dan verwacht. Hoewel de camping vrijdag pas officieel openging, mochten de fans hun truck vast installeren. "Ze hebben zich keurig gedragen", zegt De Wit.

In de dagen rondom de openingswedstrijd van het Nederlands elftal tegen Italië blijven ongeveer 2300 supporters op de camping overnachten. Er is plaats voor 2500 man. Maandag vertrekt de groep in 36 treinwagons naar speelstad Bern, dat 50 kilometer verderop ligt.

Vanaf maandag arriveren vervolgens de mensen die een plek hebben gereserveerd voor de tweede groepswedstrijd tegen Frankrijk volgende week vrijdag. "Dat wordt een beetje passen en meten, want het vertrek en de aankomst van de campinggasten valt ongeveer gelijk", aldus De Wit. "Maar dat kan ook niet anders."