Nieuws

> juli

> juni

> mei

> april

> maart

 

06-06Van Persie niet op tijd topfit

Robin van Persie (foto: ProShots.nl)

Robin van Persie (foto: ProShots.nl)

Audio

Bondscoach Marco van Basten denkt dat het EK-duel met Italië voor Robin van Persie nog te vroeg komt, als het gaat om een plaats in het basiselftal. 

"Hij gaat per dag vooruit en daarover zijn we tevreden", aldus de bondscoach. "Maar het is logisch dat hij vooral in conditioneel opzicht nog het nodige in moet halen." 

Over wie er maandag wel speelt tegen Italië liet Van Basten zich niet uit. "In grote lijnen zijn we er uit, maar een paar dingen wil ik nog bekijken. We hebben de laatste weken een bepaalde lijn ingezet en die blijven we volgen. Maar we trekken uit opgedane ervaringen wel onze conclusies."

Verbaasd
Wesley Sneijder, die donderdag een lichte hamstringblessure opliep, is weer fit. Over het voorval met Sneijder wilde Van Basten niet veel kwijt. "Er is geen doodschop uitgedeeld. Alle verhalen die de ronde deden, hebben me verbaasd." 

Bij Nederland wordt volgens Van Basten normaal getraind. Hij reageerde daarmee op speculaties als zouden spelers in hun jacht op een basisplaats overdreven scherp zijn tijdens de oefensessies. 

"Allemaal onzin", stelde de bondscoach. "Er gebeurt niets dat abnormaal is. Er wordt geoefend op een manier zoals dat normaal ook bij de clubs gebeurt. Dat iedereen zich wil waarmaken is logisch, maar meer is er niet aan de hand."