Nieuws

> juli

> juni

> mei

> april

> maart

 

07-06Robben mist Italië door liesblessure

Arjen Robben heeft op de training een liesblessure opgelopen en moet het duel met Italië aan zich voorbij laten gaan. Onderzoek wees uit dat het gaat om een verrekking van de linkerlies en niet om een scheurtje.

"Het is in de eerste plaats vooral voor Arjen zelf een enorme tegenvaller", reageerde bondscoach Marco van Basten. "Maar ook voor het team is het een grote aderlating, zeker omdat we eerder al Ryan Babel zagen wegvallen voor die positie."

Robben maakte in de aanloop naar het EK een ijzersterke indruk. Vooral tegen de defensief altijd sterke Italianen leek er voor hem een sleutelrol weggelegd. Het is nog onduidelijk hoe lang Robben is uitgeschakeld. Van Basten: "We gaan nu hard aan zijn herstel werken en hopen dat hij snel weer van waarde kan zijn."

De aanvaller van Real Madrid kende een wisselvallig jaar dat vooral in de eerste helft gekenmerkt werd door blessures. Tijdens het seizoen speelden vooral blessures aan zijn lies en hamstrings hem parten.

Thuistenue
Het Nederlands elftal speelt overigens tegen Italië toch niet geheel in het oranje, zoals de KNVB had gemeld. Zowel tegen Italië als tegen Frankrijk  voetbalt de ploeg in het gebruikelijke thuistenue:  oranje shirt, witte broek en blauwe sokken. Tegen Roemenië, het laatste groepsduel, speelt Oranje wel geheel in het oranje.