Nieuws

> juli

> juni

> mei

> april

> maart

 

08-06Robben nog week aan de kant

Arjen Robben heeft zondagavond in het stadion van Bern de training hervat. De aanvaller van Oranje, geblesseerd aan de lies, deed dat nog wel apart van de rest van de selectie. Volgens bondscoach Marco van Basten staat de linkspoot nog wel een week aan de kant. "De prognose is zeven dagen", aldus de oefenmeester.

Zaterdag had Van Basten al laten weten dat de aanvaller van Real Madrid, die kort daarvoor geblesseerd was geraakt op de training, niet fit genoeg is om maandag mee te doen tegen Italië. Maar nu dreigt Robben dus ook het duel met Frankrijk van vrijdag te gaan missen. Robben was afgelopen seizoen veelvuldig geblesseerd, maar had zich de laatste weken goed in vorm weten te spelen.

De rest van de selectie oogde fit en trainde volop mee. Dat gold ook voor Mario Melchiot en Robin van Persie, die eerder met blessures te maken hadden.

Vermoedelijke opstelling Nederland: 
Edwin van der Sar, André Ooijer, John Heitinga, Joris Mathijsen, Giovanni van Bronckhorst, Nigel de Jong, Orlanda Engelaar, Dirk Kuijt, Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart, Ruud van Nistelrooij.