Nieuws

> juli

> juni

> mei

> april

> maart

 

08-06Poolse Duitser velt Polen

Lukas Podolski (m) viert zijn doelpunt (foto: AP)

Lukas Podolski (m) viert zijn doelpunt (foto: AP)

Video

Duitsland-Polen 2-0
1-0 Lukas Podolski (20.)
2-0 Lukas Podolski (72.)

Een af en toe sterk spelend Duitsland is het EK begonnen met een verdiende 2-0 zege op Polen, dat redelijk voor de dag kwam, maar geen indruk kon maken. 

EK-favoriet Duitsland liet er geen gras over groeien. Met snelle aanvallen, waar de Polen nauwelijks grip op hadden, werd meteen het vijandelijke doel opgezocht. Nadat Mario Gomez al een enorme kans gemist had, schoof Lukas Podolski na 20 minuten uit een bijna identieke aanval (opnieuw was het randje buitenspel) de 1-0 binnen. 

Pas tegen de rust wisten de Polen voor gevaar te zorgen. In kansrijke positie schoot Maciej Zurawski naast. Even later miste Gomez aan de andere kant zijn tweede grote kans van de avond.

Gevaar
De Polen kwamen na rust vaker in de buurt van het Duitse doel. Toch ging er niet minder gevaar uit van de Duitsers, die steeds razendsnel het middenveld overstaken.

Vol op de aanval spelen was daarom voor de Polen gevaarlijk, zoals bleek bij een tegenstoot die via Ballack bijna de 2-0 opleverde. Even later was het toch raak. Met wat geluk kwam de bal bij Podolski. De in Polen geboren Duitser schoot hard raak.

Daarmee was het Poolse vuur gedoofd. De eerste Duitse zege op een EK sinds de finale van 1996 kwam niet in gevaar, al oogde doelman Jens Lehmann in de slotfase een paar keer onzeker.

Podolski roemde na afloop de teamprestatie. "Op deze manier moeten we doorgaan. Dit was pas de eerste stap. We kunnen absoluut niet achterover leunen en al gaan uitrusten."

Zijn goals vierde hij ingetogen, zonder gejuich. "Ik heb familie in Polen, mijn hart ligt nog voor een deel daar. Dit was de eerste stap, we moeten zo verdergaan."

Zelfvertrouwen
Aanvoerder Ballack prees de concentratie van het Duitse elftal. "We hebben weinig fouten gemaakt. Dat was erg belangrijk. Dit geeft zelfvertrouwen."

Ondanks de nederlaag was de Poolse bondscoach Leo Beenhakker tevreden. "We hebben het geprobeerd en tot aan de tweede goal hebben we goed meegespeeld."
08-06Poolse Duitser velt Polen

Stadion:  , Bezoekers:  , Scheidsrechter: 

Statistieken

0 Score 0
0 % Balbezit 0 %
0 Schoten op doel 0
0 Schoten naast 0
0 Buitenspel 0
0 Overtredingen 0
0 Vrije trappen 0
0 Corners 0
0 Gele kaarten 0
0 Rode kaarten 0
6 Reddingen keeper 2

Opstelling

Doelpunt ikoon Strafschop ikoon Gele kaart ikoon
Eigen doelpunt ikoon Strafschop mis ikoon Rood (2x geel) ikoon
Speler in ikoon Rode kaart ikoon
Speler uit ikoon