Nieuws

> juli

> juni

> mei

> april

> maart

 

09-06Frankrijk en Roemenië gelijk

De Fransman Willy Sagnol (l) in duel met de Roemeen Adrian Mutu (foto: EPA)

De Fransman Willy Sagnol (l) in duel met de Roemeen Adrian Mutu (foto: EPA)

Vice-wereldkampioen Frankrijk is er in zijn eerste duel in poule C niet in geslaagd Roemenië te verschalken. In een ronduit saaie confrontatie bleven Les Bleus steken op een 0-0 gelijkspel.

Frankrijk had voor rust het beste van het spel en was ook het meest dreigend, vooral na rushes van rechtsback Willy Sagnol en voorzetten van vormgever Franck Ribéry, maar de afwerking ging 'met de Franse slag'.

Een dieptepass van Claude Makélélé had wel potentie, maar Bogdan Lobont greep bijtijds in. Nicolas Anelka kreeg de beste kans. Zijn kopbal van vijf meter zeilde echter ruim over. De Roemenen lieten nog minder zien. Eenzame spits Daniel Niculae viel alleen op met een handsbal die hem geel opleverde.

Veelbelovend
De tweede helft begon veelbelovend met een fraaie actie van Florent Malouda op links (zijn uithaal miste precisie) en een paar pittige duels om de bal. Maar al snel zakte het spelpeil naar het bedenkelijke niveau van voor de rust.

Met Bafetimbi Gomis voor Anelka (die in de basis was gestart voor de niet fitte Thierry Henry) hoopte de Franse bondscoach Raymond Domenech nog iets te kunnen forceren. Gomis kon het verschil echter ook niet maken.

Roemenië beperkte zich in de slotfase tot het verdedigen van het punt, temeer daar er tegen de Franse defensie weinig te ondernemen was. Dat was misschien de enige opsteker voor Domenech, die het gelijkspel met een applausje begroette.

Tekort
Domenech reageerde gelaten op de 0-0 in het EK-duel met Roemenië. "We weten dat dit een gecompliceerde groep is en dat de Roemenen hier niet zijn om de anderen een plezier te doen. We zijn er niet in geslaagd de wedstrijd echt op gang te laten komen; te gespannen misschien, te veel balverlies. Het liep niet. We waren niet lekker vrij, zoals zo vaak in een eerste duel."

De Franse coach erkende dat beide teams bang waren te verliezen omdat een nederlaag in poule C wel eens funest zou kunnen zijn. "Dat geldt ook voor Italië en Nederland. Er zijn nog zes punten te pakken. We gaan er het beste van maken. Ik ben niet pessimistisch, ook niet optimistisch. Als je te voorzichtig bent, kom je aan het eind misschien tekort. Ik heb altijd gezegd dat in deze groep van alles mogelijk is. Een enkel doelpuntje kan al het verschil maken."

Terecht
De Roemeense bondscoach Victor Piturca zag maandagavond op het Europees kampioenschap voetbal tegen de Fransen de wedstrijd die hij had verwacht. "Moeilijk, met een terechte uitslag. Over en weer waren er heel weinig kansen. We hebben allebei nog een goede kans de kwartfinale te bereiken."

Piturca: "Frankrijk heeft niet meer het niveau dat veel mensen misschien nog gewend zijn. Belangrijk was ook dat veel Roemeense supporters ons hebben gesteund en we hen niet hebben teleurgesteld. Het spel was fysiek zeer veeleisend, veel van mijn spelers zitten er nu doorheen."09-06Frankrijk en Roemenië gelijk

Stadion:  , Bezoekers:  , Scheidsrechter: 

Statistieken

0 Score 0
0 % Balbezit 0 %
0 Schoten op doel 0
0 Schoten naast 0
0 Buitenspel 0
0 Overtredingen 0
0 Vrije trappen 0
0 Corners 0
0 Gele kaarten 0
0 Rode kaarten 0
6 Reddingen keeper 2

Opstelling

Doelpunt ikoon Strafschop ikoon Gele kaart ikoon
Eigen doelpunt ikoon Strafschop mis ikoon Rood (2x geel) ikoon
Speler in ikoon Rode kaart ikoon
Speler uit ikoon