Nieuws

> juli

> juni

> mei

> april

> maart

 

10-06"Krijg nou wat, dit gaat lukken!"

Rafael van der Vaart

Rafael van der Vaart

Lees ook

Met enige verbazing zag Rafael van der Vaart hoe het Nederlands elftal maandag wereldkampioen Italië een helft lang zijn wil oplegde. "Op een gegeven moment hadden ze het niet meer. Ik dacht: krijg nou wat, dit gaat lukken!"

De speler van Hambuger SV bekende hij zich als international nog nooit zo te hebben gevoeld. "Het was heel bijzonder. Vooral die tweede goal kwam voort uit een prachtige aanval. Alles lukte. We kregen de ene kans na de andere."

Samen met Wesley Sneijder, voormalig ploeggenoot bij Ajax, behoorde Van der Vaart tot de regisseurs van het succes. Fraaie aanvalsopzetten werden afgewisseld met noeste verdedigende arbeid. "Ik ben nog nooit zo moe geweest na een wedstrijd. Maar het kan wel op deze manier. Dat is gebleken."

Wereldsterren
Een veelgehoorde opmerking onder kenners is dat de twee niet samen kunnen spelen op één middenveld. Te aanvallend, te frivool, aldus de motivering van die stelling. Op het Europees kampioenschap werd het tegendeel bewezen en zijn ze inmiddels uitgeroepen tot wereldsterren. Zo gaat dat in het 'wereldje', dat bol staat van het opportunisme.

"Ik wist dat de buitenwacht wel wat twijfels over ons had", pareert Van der Vaart. "Dit was een mooie gelegenheid om even wat te laten zien."

"Ik had wel gedacht dat we goed zouden spelen", had Sneijder al voorvoeld. "Wij hebben nu eenmaal de kwaliteit om het Italië knap lastig te maken. Na een kwartier kreeg ik al het gevoel dat het goed zou aflopen."

Genieten
"Dit geeft veel zelfvertrouwen", vervolgt Van der Vaart. "Bij je eerste duel op het EK de wereldkampioen met 3-0 aan de kant zetten is niet voor iedereen weggelegd. Ik denk dat we allemaal wel beseffen dat dit mooi is. Maar nu moeten we verder."

Ook Sneijder blijft nuchter: "Hier mogen we even van genieten. Maar de volgende wedstrijd zullen we het weer moeten laten zien."