Nieuws

> juli

> juni

> mei

> april

> maart

 

10-06Spanje is Rusland ruim de baas

David Villa (l) viert zijn treffer met ploegmaat Fernando Torres (foto: EPA)

David Villa (l) viert zijn treffer met ploegmaat Fernando Torres (foto: EPA)

Spanje heeft het Rusland van Hiddink op een gevoelige nederlaag getrakteerd. David Villa was na de overtuigende 4-1 zege met drie treffers de gevierde man.

Rusland speelde bij tijd en wijle heel behoorlijk voetbal, maar het gros van de aanvallen werd om zeep geholpen door lichtzinnig balverlies. Omdat de veelal op zichzelf aangewezen backs van Hiddink ook nog eens geen vat kregen op de behendige Spaanse spitsen, was het wachten op doelpunten.

Villa scoorde voor rust twee keer, maar het applaus ging telkens naar de aangevers. Eerst toonde Fernando Torres (die Denis Kolodin steeds het nakijken gaf) zich niet zelfzuchtig en aan de tweede treffer ging een schitterende steekpass van Andres Iniesta vooraf.

Gemis
Als Rusland al eens doordrong tot vijandelijk gebied, deed het gemis van eerste spitsen Pavel Pogrebnjak en Andrej Arsjavin zich duidelijk voelen. Zo kwam Konstantin Zyrjanov in kansrijke positie niet verder dan een schot tegen de paal.

De Spaanse bondscoach Luis Aragonés zag dat het goed was en haalde Iniesta en Torres naar de kant. Veel hielp het de Russen niet, want Villa stond er nog en na een knappe actie scoorde hij zijn derde.

Een laat doelpunt van Roman Pavljoetsjenko (mooie kopbal van dichtbij) bracht het murw geslagen Rusland weer op de been, maar het slotakkoord was toch voor de Spanjaarden. Xavi's schot werd nog gekeerd, maar Cesc Fábregas was wel trefzeker.

Fouten
Guus Hiddink stak zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken. "Onze jonge ploeg heeft de fouten zelf gemaakt. De Spanjaarden hebben ons een lesje in countervoetbal gegeven. Als je de uitslag ziet, dan denk je dat we zijn weggespeeld. Maar dat is zeker niet het geval", aldus de Nederlander.

Volgens Hiddink was de nederlaag het resultaat van collectief falen. "Je kunt niet alleen de verdedigers de schuld geven. Bij het tweede en vierde doelpunt werden er fouten gemaakt, die je zelfs niet bij schoolvoetbalploegen gemaakt ziet worden."

Geluk
De winnende bondscoach had ondanks de ruime overwinning lovende woorden over voor de tegenstander. "Vooral in de eerste helft had mijn ploeg het meeste geluk", zo stelde Luis Aragonés. "Rusland heeft ons flink onder druk gezet. Wij sloegen echter met een counter toe."

David Villa was na afloop apetrots op zijn drie doelpunten. "Het is natuurlijk hartstikke mooi dat ik mijn land drie goals heb bezorgd. Maar dit is pas de eerste van drie wedstrijden. Hoe dan ook: een goed begin is het halve werk."

Voor Villa zat er echter ook een lichte keerzijde aan zijn treffers. "Ik heb bij het juichen mijn vingers bezeerd", zo verklaarde hij lachend het verband om z'n hand.10-06Spanje is Rusland ruim de baas

Stadion:  , Bezoekers:  , Scheidsrechter: 

Statistieken

0 Score 0
0 % Balbezit 0 %
0 Schoten op doel 0
0 Schoten naast 0
0 Buitenspel 0
0 Overtredingen 0
0 Vrije trappen 0
0 Corners 0
0 Gele kaarten 0
0 Rode kaarten 0
6 Reddingen keeper 2

Opstelling

Doelpunt ikoon Strafschop ikoon Gele kaart ikoon
Eigen doelpunt ikoon Strafschop mis ikoon Rood (2x geel) ikoon
Speler in ikoon Rode kaart ikoon
Speler uit ikoon