Nieuws

> juli

> juni

> mei

> april

> maart

 

10-06Zweden te sterk voor titelhouder

Zlatan Ibrahimovic heeft Zweden op een 1-0 voorsprong gezet (foto: AP)

Zlatan Ibrahimovic heeft Zweden op een 1-0 voorsprong gezet (foto: AP)

Zweden heeft in zijn eerste wedstrijd in groep D titelverdediger Griekenland met 2-0 geklopt. Zlatan Ibrahimovic en Petter Hansson tekenden in het lange tijd povere duel in Salzburg na rust voor de treffers.

Zweden probeerde in de beginfase het team van bondscoach Otto Rehhagel te overrompelen, maar zonder succes. Daarna slaagden de behoudend spelende Grieken er in het tempo uit het duel te halen en daalde de amusementswaarde flink.

In de eerste helft was de beste Zweedse kans voor Ibrahimovic. Diens achterwaartse kopbal ging echter over. Kort voor rust werd de Zweedse doelman Andreas Isaksson voor het eerst serieus op de proef gesteld bij een 'zwabberschot' van Angelos Basinas.

Eindelijk
Na de rust volhardde Griekenland in zijn behoudende spel, maar gooide Zweden door onachtzaamheid bijna zijn eigen glazen in. Zo leidde slordig balverlies tot een kansje van Giorgios Karagounis en kopte Hansson bijna in zijn eigen doel na een voorzet van Traianos Dellas.

Halverwege de tweede helft kwam Zweden toch verdiend op 1-0. Ibrahimovic, die sinds 2005 niet meer had gescoord voor de nationale ploeg, pegelde de bal in de kruising na een combinatie met Henrik Larsson.

Vijf minuten later verdubbelde Hansson de score. Nadat doelman Antonis Nikopolidis een inzet van Fredrik Ljungberg had gekeerd, kwam de bal uit de rebound voor zijn voeten en frommelde hij de bal over de lijn.

Ontgoocheld
'Keizer Otto' had zichzelf iets heel anders voorgesteld van de wedstrijd tegen Zweden. "We speelden in de eerste helft niet zoals ik het me had voorgesteld", aldus de verliezende trainer na afloop. "We verliezen Ibrahimovic één moment uit het oog en dan staat het direct 1-0", treurde de ontgoochelde Rehhagel, die vooral zijn middenvelders een gebrek aan leiderschap verweet.

Ibrahimovic stond zelf nauwelijks stil bij zijn prachtige treffer. "We hebben gewonnen en daar het gaat om", vond de spits van Internazionale. "We konden het toernooi niet beter beginnen. Het was voor mij als aanvaller geen makkelijke wedstrijd, omdat ik tegen drie verdedigers stond."

Aanvoerder Fredrik Ljungberg had wel aandacht voor de treffer van zijn teamgenoot. "Het was belangrijk voor Zlatan dat hij voor het eerst sinds lange tijd weer eens scoorde", zei Ljungberg. 

Zijn bondscoach Lars Lagerbäck vond dat Zweden 'groots' had gespeeld. ,,Dit was een geweldige prestatie. Voor de 1-0 speelden we al goed, en het doelpunt van Zlatan was een bekroning daarvoor. Het is fijn dat we de eerste wedstrijd hebben gewonnen, zeker door de manier waarop. We hebben Griekenland maar weinig kansen gegeven", aldus Lagerbäck.10-06Zweden te sterk voor titelhouder

Stadion:  , Bezoekers:  , Scheidsrechter: 

Statistieken

0 Score 0
0 % Balbezit 0 %
0 Schoten op doel 0
0 Schoten naast 0
0 Buitenspel 0
0 Overtredingen 0
0 Vrije trappen 0
0 Corners 0
0 Gele kaarten 0
0 Rode kaarten 0
6 Reddingen keeper 2

Opstelling

Doelpunt ikoon Strafschop ikoon Gele kaart ikoon
Eigen doelpunt ikoon Strafschop mis ikoon Rood (2x geel) ikoon
Speler in ikoon Rode kaart ikoon
Speler uit ikoon