Nieuws

> juli

> juni

> mei

> april

> maart

 

11-06Frankrijk: tegen Oranje moet het anders

Jeremy Toulalan en Adrian Mutu (foto: ProShots.nl)

Jeremy Toulalan en Adrian Mutu (foto: ProShots.nl)

Video

De bloedeloze 0-0 tegen Roemenië heeft de Franse internationals op het EK voetbal aan het denken gezet. Om de groep des doods te overleven, weten de Fransen dat er tegen Nederland gewonnen moet worden. Dus is er uitgebreid gesproken over de speelwijze en het resultaat tegen Roemenië. 

"In een selectie als de onze zijn discussies heel belangrijk. Je moet dingen tegen elkaar kunnen zeggen. We zullen moeten uitzoeken wat er tegen de Roemenen nu precies goed en fout ging", aldus verdediger Eric Abidal over de praatsessie binnen de Franse ploeg om de lucht te klaren voor het duel tegen Nederland.

Bij de Fransen overheerste frustratie over het resultaat tegen Roemenië. "Natuurlijk hadden we het veld graag met een zege verlaten, maar het was niet eenvoudig tegen een team dat zich diep ingroef en wachtte op een enkele counterkans", zo keek Abidal nog even terug op de voor de Fransen magere start.

"Nederland zal ongewtijfeld anders spelen, maar wij zullen ons moeten concentreren op onze eigen kwaliteiten. We hebben goede resultaten nodig, een andere keus is er niet", aldus de international van Barcelona.

Twijfel
Bondscoach Raymond Domenech denkt er over zijn Franse elftal tegen Oranje op vier plaatsen te wijzigen in vergelijking met duel tegen Roemenië. Domenech hield zich woensdag op de vlakte over een eventuele koerswijziging. 

De geblesseerde Thierry Henry en Patrick Vieira zijn weer nagenoeg fit, maar de Franse bondscoach wilde niet aangeven of hij vrijdag een beroep op het ervaren tweetal doet. "Ik twijfel over vier posities", gaf Domenech woensdag aan. "Maar ik kan net zo goed terugkeren naar het beginpunt en helemaal niets veranderen."