Nieuws

> juli

> juni

> mei

> april

> maart

 

11-06Portugal klopt ook de Tsjechen

Deco (foto: Proshots)

Deco (foto: Proshots)

Portugal heeft ook zijn tweede duel in groep A gewonnen. In een vooral voor de rust aantrekkelijke wedstrijd werd Tsjechië in Genève met 3-1 verslagen. Na afloop van het duel werd bekend dat de Portugese coach Scolari volgend seizoen hoofdtrainer is bij Chelsea. 

De eerste Portugese kans leverde direct een treffer op. Ronaldo stuitte na een combinatie met Nuno Gomes op doelman Petr Cech, waarna de bal voor de voeten van Deco belandde, die van dichtbij scoorde.

Libor Sionko zorgde negen minuten later voor de 1-1 met een fraaie kopbal uit een corner van Jaroslav Plasil. Daarna bleef het spel heen en weer golven. Portugal zorgde tot de rust nog voor gevaar door schoten van Cristiano Ronaldo en Tsjechië bij een kopbal van Milan Baros, de topscorer van 2004, die Jan Koller had verdrongen uit de basis.

Scoren
Na de rust veranderde het spelbeeld nauwelijks, al daalde het tempo wel iets in vergelijking met de eerste helft.

Nadat Portugese kansen van Nuno Gomes en Simão niets hadden opgeleverd en de aanvoerder Tomás Ujfalusi van Tsjechië zijn kopbal rakelings naast had zien gaan, kwam Portugal op 2-1. Ronaldo, die van de Tsjechische defensie te veel ruimte had gekregen, scoorde op aangeven van Deco.

Met de als extra aanvaller in de ploeg gekomen Koller zetten de Tsjechen aan voor een slotoffensief. Sionko was dicht bij de 2-2, maar zijn kopbal werd door doelman Ricardo overgetikt, waarna in de extra tijd Ricardo Quaresma bij een counter de wedstrijd definitief besliste.

Geplaatst
"Ons eerste doel, kwalificatie voor de volgende ronde, is nu wel voor 99 procent zeker bereikt", wist Ronaldo na de wedstrijd. Bondscoach Scolari wilde zo ver nog niet gaan, maar was uiteraard wel blij met de tweede zege. "Dit was een overwinning van het hele team. Al ons werk blijkt dus resultaat op te leveren", aldus de Braziliaanse oefenmeester.

Ujfalusi, aanvoerder van Tsjechië, wilde nog niet wanhopen over de kansen van zijn land op het bereiken van de kwartfinales. "We hebben de kracht om de laatste wedstrijd tegen Turkije te winnen. We speelden nu een stuk beter dan in de eerste wedstrijd, tegen Zwitserland, maar helaas leverde dat dit keer geen punten op."11-06Portugal klopt ook de Tsjechen

Stadion:  , Bezoekers:  , Scheidsrechter: 

Statistieken

0 Score 0
0 % Balbezit 0 %
0 Schoten op doel 0
0 Schoten naast 0
0 Buitenspel 0
0 Overtredingen 0
0 Vrije trappen 0
0 Corners 0
0 Gele kaarten 0
0 Rode kaarten 0
6 Reddingen keeper 2

Opstelling

Doelpunt ikoon Strafschop ikoon Gele kaart ikoon
Eigen doelpunt ikoon Strafschop mis ikoon Rood (2x geel) ikoon
Speler in ikoon Rode kaart ikoon
Speler uit ikoon