Nieuws

> juli

> juni

> mei

> april

> maart

 

12-06Van Basten: Robben is fit

Arjen Robben traint weer mee (foto: ANP)

Arjen Robben traint weer mee (foto: ANP)

Video

Bondscoach Marco van Basten kan tegen Frankrijk weer over vleugelspits Arjen Robben beschikken. Robben is hersteld van zijn liesblessure en deed donderdag ook weer mee aan de groepstraining. 

"Robben is fit en inzetbaar", verklaarde Van Basten. De bondscoach wilde niet kwijt of hij tegen Frankrijk ook een beroep op Robben doet. Van Basten benadrukte wel dat hij heel tevreden is over het elftal dat maandag wereldkampioen Italië versloeg; 3-0.

Het snelle herstel van Robben is een meevaller voor de bondscoach. De linksbuiten raakte zaterdag geblesseerd aan de linkerlies. Van Basten verwachtte dat het herstel van de buitenspeler zeven tot tien dagen zou duren. "Als het tegenzit zelfs langer", sprak Van Basten toen. "Maar het valt dus mee", constateerde de bondscoach tijdens een drukbezochte persconferentie.

Klaas-Jan Huntelaar en Mario Melchiot leken donderdag nog niet helemaal klaar voor het duel met de Fransen. De spits van Ajax en verdediger van Wigan Athletic trainden individueel. Huntelaar heeft nog last van een kuitblessure. Melchiot kampt met liesklachten. De kans is klein dat zij tegen Frankrijk speeltijd krijgen.