Nieuws

> juli

> juni

> mei

> april

> maart

 

12-06Oostenrijk op valreep naast Polen

Roger Guerreiro in duel met Rene Aufhauser (foto: Proshots)

Roger Guerreiro in duel met Rene Aufhauser (foto: Proshots)

Video

Polen en Oostenrijk hebben in Wenen in hun tweede wedstrijd in groep B met 1-1 gelijkgespeeld. Het gastland kwam pas in de blessuretijd langszij door een strafschop van Ivica Vastic.

Oostenrijk was in de beginfase heer en meester en kreeg in het eerste kwartier drie opgelegde kansen. Martin Harnik kwam vrij voor doelman Artur Boruc, maar schoot naast en zag later zijn te zachte inzet gestopt worden. Ook Christoph Leitgeb kwam nog vrij voor Boruc, maar hij verschalkte hem evenmin.

Wat de Oostenrijkers nalieten, deed na een half uur Roger Guerreiro bij de eerste Poolse kans wel. Hij trof van dichtbij doel, nadat doelman Jürgen Macho een inzet van Marek Saganowski niet goed verwerkt had.

Strafschop
De Oostenrijkers drongen na de rust aanvankelijk nog wel aan, maar de Poolse verdediging gaf minder ruimte weg dan in de onrustige beginfase van het duel.

Polen kreeg controle over de wedstrijd en was enkele keren dicht bij de 2-0. Zo moest Macho handelend optreden toen ex-Feyenoorder Ebi Smolarek op hem af kwam en bij schoten van Jacek Bak en Mariusz Lewandowski en een vrije trap van Jacek Krzynowek.

Het gastland bleef naar openingen in de Poolse defensie zoeken, maar veel kansen leverde dat niet op. De nederlaag leek onafwendbaar, maar in de blessuretijd belandde de bal op de strafschopstip nadat Sebastian Prödl was vastgehouden. Vastic schoot de penalty keihard achter Boruc.

Mannetje
Don Leo voelde zich na afloop van het duel 'gepakt'. "We hebben het hele toernooi dat vrij worstelen bij corners en vrije trappen gezien en daar zou tegen opgetreden worden. Niemand doet dat, tot deze scheidsrechter het mannetje wil zijn en de bal op de stip legt: 'Kijk mij eens durven'. 't Is schandalig, we zijn bestolen!", fulmineerde Beenhakker. "Normaal gesproken zit je nog middenin het toernooi, nu lig je eruit."

Josef Hickersberger prees zijn Oostenrijkse ploeg: "De inzet was enorm, ze hebben met passie gespeeld. Nu komt onze volgende finale, tegen de Duitsers", keek de coach vooruit naar het laatste groepsduel. "De Duitsers zijn favoriet, maar met de steun van onze supporters hebben we een kans."

Vastic, die in de blessuretijd de strafschop binnenschoot, is vol vertrouwen. "Ik denk dat de Duitsers te verslaan zijn. Zij zijn aangeslagen na de nederlaag tegen Kroatië. Ik wil nog wel eens zien wie maandag de sterkste zenuwen heeft".12-06Oostenrijk op valreep naast Polen

Stadion:  , Bezoekers:  , Scheidsrechter: 

Statistieken

0 Score 0
0 % Balbezit 0 %
0 Schoten op doel 0
0 Schoten naast 0
0 Buitenspel 0
0 Overtredingen 0
0 Vrije trappen 0
0 Corners 0
0 Gele kaarten 0
0 Rode kaarten 0
6 Reddingen keeper 2

Opstelling

Doelpunt ikoon Strafschop ikoon Gele kaart ikoon
Eigen doelpunt ikoon Strafschop mis ikoon Rood (2x geel) ikoon
Speler in ikoon Rode kaart ikoon
Speler uit ikoon