Nieuws

> juli

> juni

> mei

> april

> maart

 

14-06Franse kranten: we zijn vernederd

Vreugde bij Oranje na de zege op de Fransen

Vreugde bij Oranje na de zege op de Fransen

Video

"Vernederd door Nederland", schrijft France Football. "Een pil die nederig maakt", oordeelt L'Équipe na de ruime 4-1 zege van Oranje op Frankrijk.

France Football citeert Thierry Henry, die vindt dat Frankrijk een penalty had moeten krijgen toen Ooijer de bal tegen zijn hand kreeg: "Ik stond er een meter vandaan, het was een strafschop en een rode kaart".

Le Figaro was verbaasd geweest over de wissel Engelaar-Robben, "die Van Basten bijna duur was komen te staan". Er wordt gewezen op het grote aantal kansen van Frankrijk, maar lof voor de Nederlanders overheerst. L'Équipe: "Enorm doeltreffend en vol vertouwen".

De internationale pers komt woorden tekort om de prestaties van Oranje te omschrijven. "Zo speelt alleen een topfavoriet", kopt de Oostenrijkse krant Die Presse. "Eerst de Italianen, en nu ook de Fransen", schrijft de Zwitserse sportwebsite Espace.

Wie stopt Oranje?
BBC Sport spreekt van een grote overwinning, de Spaanstalige BBC Mundo kopt met: "Wie kan Nederland nog stoppen? "

Zelfs in de Verenigde Staten staat het spel van Oranje groot op de sportpagina's: "Briljant Nederland laat niets heel van Frankrijk", aldus CNN. De New York Times kopt met: "Nederland domineert Frankrijk, net als Italië".

De selectie van bondcoach Marco van Basten valt in goede aarde. Volgens het Amerikaanse persbureau AP heeft Van Basten de juiste keuze gemaakt door "zeurende oudere spelers thuis te laten".

Grote favoriet
De internationale pers roemt het spel van de Nederlanders als pittig en snel. Dat Nederland zowel de wereldkampioen als de nummer twee dik wist te verslaan maakt Oranje in alle kranten en op alle websites de grote favoriet van het toernooi.