Nieuws

> juli

> juni

> mei

> april

> maart

 

14-06Hiddink mag nog hopen

Roman Pavljoetsjenko (r) in duel met Vassillis Torosidis (foto ANP)

Roman Pavljoetsjenko (r) in duel met Vassillis Torosidis (foto ANP)

Video

Audio

Titelhouder Griekenland is op het EK al na twee wedstrijden uitgeschakeld voor een plaats in de kwartfinales. De ploeg van bondscoach Otto Rehhagel ging na de nederlaag tegen Zweden ook tegen Guus Hiddinks Rusland onderuit: 0-1.

De Russen, die woensdag in een onderling duel met Zweden moeten gaan uitmaken wie de volgende opponent van Nederland wordt, speelden in de openingsfase niet goed. Omdat ook de Grieken er - net als tegen Zweden - lange tijd een potje van maakten, viel er weinig te genieten.

Een kwartier voor rust kwam Rusland op 1-0. Doelman Nikopolidis kwam volkomen onnodig uit, waarna Sergej Semak met een fraaie omhaal Konstantin Zyrjanov bediende.

De Russen waren vervolgens tot de rust heer en meester, maar slaagden er niet in het overwicht uit te drukken in een tweede treffer.

Gevaar
In de tweede helft beten de Grieken dan eindelijk eens van zich af. Er ontstond een boeiend schouwspel, waarin het spel in hoog tempo op en neer golfde. Voor Griekenland waren Angelos Charisteas, Basinas en Karagounis dicht bij een goal, terwijl aan de andere kant Roman Pavljoetsjenko en Diniyar Biljaletdinov grote kansen kregen.

In de spannende slotfase probeerden de Grieken er nog wel een offensief uit te persen, maar de Russen bleven eenvoudig overeind en zorgden via de counter nog voor het meeste gevaar. Vooral Pavljoetsjenko verzuimde de Grieken het genadeschot te geven.

Waardig
"Super", sprak Hiddink na de 1-0 zege van zijn Russen op Griekenland. "Ze hebben met een leeuwenhart gevochten", aldus de bondscoach. "Dat is de basis en die was goed. Iedereen heeft gevochten, hard en consequent."

Hiddink was lovend was over zijn spits Pavljoetsjenko: "Hij is nu zo fit dat hij continu in beweging kan blijven. Hij leek voorheen meer een lantaarnpaal".

De Griekse bondscoach Rehhagel zei "niet echt teleurgesteld" te zijn over de uitschakeling van de titelhouder. "Ik wist dat we een superdag moesten hebben om van deze Russen te winnen. We richten ons nu op het duel met Spanje. We willen waardig afscheid nemen van het EK."14-06Hiddink mag nog hopen

Stadion:  , Bezoekers:  , Scheidsrechter: 

Statistieken

0 Score 0
0 % Balbezit 0 %
0 Schoten op doel 0
0 Schoten naast 0
0 Buitenspel 0
0 Overtredingen 0
0 Vrije trappen 0
0 Corners 0
0 Gele kaarten 0
0 Rode kaarten 0
6 Reddingen keeper 2

Opstelling

Doelpunt ikoon Strafschop ikoon Gele kaart ikoon
Eigen doelpunt ikoon Strafschop mis ikoon Rood (2x geel) ikoon
Speler in ikoon Rode kaart ikoon
Speler uit ikoon