Nieuws

> juli

> juni

> mei

> april

> maart

 

15-06Van Basten wil ook van Roemenië winnen

Bondscoach Marco van Basten houdt voor het duel met Roemenië van komende dinsdag alle opties open. "We willen optimaal presteren." Met wie wilde hij nog niet zeggen.

Oranje is al geplaatst voor de volgende ronde. In een dergelijke situatie geven veel landen hun bepalende spelers rust. "Het is een mogelijkheid", aldus Van Basten.

Er zijn volgens Van Basten argumenten die pleiten voor rust. "Iemand zit er doorheen of heeft een probleem met de gele kaarten. Een derde reden kan zijn dat we vinden dat iemand anders het zo goed doet dat we hem een kans moeten geven."

Geen De Jong en Ooijer
Het meest voor de hand liggend noemde Van Basten de optie dat de spelers met een gele kaart achter de naam (Nigel de Jong en André Ooijer) niet spelen. De eventuele blessuregevoeligheid van Arjen Robben speelt geen rol. Van Basten: "Hij is fit, hij wil spelen en hij kan spelen."

Van Basten zei heel "blij en trots" te zijn over de wijze waarop Oranje zich tot nu toe presenteert. "Dat neemt niet weg dat we verder moeten en nog een lange weg te gaan hebben. We zijn nog lang niet daar waar we willen zijn."

Van een minder belangrijk duel tegen Roemenië wilde hij niet spreken. "Dat we al zijn geplaatst is heel mooi, maar voor mij is elk duel belangrijk. Dat we wellicht een paar jongens niet laten meedoen doet daar niets aan af."

Geen mop
Klaas-Jan Huntelaar stond zondag na afloop van de training moederziel alleen op het voorplein van het Stade Olympique in Lausanne. Bondscoach Marco van Basten en zijn ploeggenoten van het Nederlands elftal bleken zonder de spits van Ajax op weg naar het hotel.

"We waren in de veronderstelling dat alle spelers in de bus zaten, maar later kwamen we er achter dat Klaas-Jan er niet was", verklaarde Van Basten het misverstand. De bondscoach vertelde ook dat Huntelaar uiteindelijk door een auto naar het hotel is gebracht. Van Basten rekent de aanvaller niets aan. Hij hoeft zelfs geen mop te vertellen.

"Het is gewoon een ongelukkige samenloop van omstandigheden", aldus de bondscoach. "We hadden al een paar keer gefloten en dachten dat iedereen er al was. Dat was dus niet het geval."