Nieuws

> juli

> juni

> mei

> april

> maart

 

15-06Zwitserland redt eer op EK

Zwitserland heeft met opgeheven hoofd het EK verlaten. De reeds uitgeschakelde Zwitsers wonnen het laatste groepsduel met 2-0 van Portugal, dat al verzekerd was van een plaats in de kwartfinales.

De Portugese bondscoach Scolari had z'n basiselftal ten opzichte van de eerste twee duels op maar liefst acht plaatsen gewijzigd. Desondanks had z'n ploeg lang het beste van het spel. Portugal scoorde via Hélder, maar de spits zou buitenspel hebben gestaan. Ferreira ontsnapte aan rood na een doodschop aan Behrami.

De hardwerkende Zwitsers zorgden alleen bij spelhervattingen voor gevaar, maar de mannen van de scheidende coach Kuhn vonden telkens Ricardo op hun weg.

In het eerste kwartier na rust zocht Portugal nadrukkelijk naar een treffer (Nani raakte onder meer de paal). Toen die uitbleef, zakte het tempo en kregen de Zwitsers weer wat grip op het duel.

Slimme kaats
Dat leidde twintig minuten voor tijd tot een doelpunt. Yakim verscheen na een slimme kaats van Derdiyok vrij voor Ricardo. De spelmaker passeerde de doelman door de benen.

Portugal ging vervolgens op jacht naar de gelijkmaker. De B-keus bleek echter niet in staat om het duel te kantelen. In de slotfase zorgde Yakin vanaf de strafschopstip voor de 2-0 en boekte Zwitserland z'n eerste overwinning ooit op een Europees kampioenschap.

Yakin was na afloop vol van die knappe zege op Portugal. "We hebben driemaal uitstekend gespeeld en het publiek iets laten zien. Dit was een aardig besluit."15-06Zwitserland redt eer op EK

Stadion:  , Bezoekers:  , Scheidsrechter: 

Statistieken

0 Score 0
0 % Balbezit 0 %
0 Schoten op doel 0
0 Schoten naast 0
0 Buitenspel 0
0 Overtredingen 0
0 Vrije trappen 0
0 Corners 0
0 Gele kaarten 0
0 Rode kaarten 0
6 Reddingen keeper 2

Opstelling

Doelpunt ikoon Strafschop ikoon Gele kaart ikoon
Eigen doelpunt ikoon Strafschop mis ikoon Rood (2x geel) ikoon
Speler in ikoon Rode kaart ikoon
Speler uit ikoon