Nieuws

> juli

> juni

> mei

> april

> maart

 

16-06Van Basten: we gaan voluit

Marco van Basten (foto: ProShots.nl)

Marco van Basten (foto: ProShots.nl)

Video

Lees ook

Vanuit het Nederlandse kamp is nog maar weer eens benadrukt dat Oranje zijn laatste groepsduel, dinsdagavond tegen Roemenië, wel degelijk serieus neemt.

"We gaan voluit", liet coach Marco van Basten weten. Wie er spelen, wilde hij nog niet zeggen, maar van een B-elftal zal geen sprake zijn. "Dat kan helemaal niet. Wij zijn hier met 23 volwaardige internationals. Iedereen is goed genoeg om te spelen. Er komt daarom in geen geval een verzwakt team aan de start."

"We hebben er heel lang aan gewerkt om de vorm te bereiken die we nu hebben. Dan moet je er alles aan doen die zo lang mogelijk vast te houden", voegde Ruud van Nistelrooij daar aan toe. 

Niet blij
De situatie rond het veld in Basel, waar Nederland zaterdag de kwartfinale op het EK speelt, bevreemdt Van Basten. "Dit is niet goed voor het voetbal." In Basel wordt de grasmat vervangen, na hevige regenval bij het duel Zwitserland-Turkije.

Van Basten: "Een mat die er net ligt is niet goed. Spelers gaan uitglijden. Er is sprake van een vreemde situatie. Ik ben er niet blij mee, al begrijp ik ook wel weer dat er sprake is van overmacht."

Hij vergeleek de situatie met die recentelijk rond de finale van de Champions League in Moskou. Van Basten: "Ook daar was relatief kort voor aanvang nieuw gras ingelegd. Vervolgens zie je de spelers van de twee beste elftallen ter wereld voortdurend uitglijden."