Nieuws

> juli

> juni

> mei

> april

> maart

 

16-06Pover Duitsland naar kwartfinales

Een pover acterend Duitsland heeft in Wenen met 1-0 van Oostenrijk gewonnen en gaat als nummer twee van poule B naar de kwartfinales. Daarin stuiten de Duitsers donderdag op Portugal. Met Oostenrijk verliest het EK ook zijn tweede gastland, maandag al nam Zwitserland afscheid.

Al na vijf minuten had Duitsland een forse tik uit kunnen delen. Mario Gomez had de bal voor het intikken na een pass van Miroslav Klose maar hij raakte de bal maar half, waarna György Garics de bal van de doellijn kopte.

De gastheer kwam er een kwartier lang niet aan ten pas, maar kroop uit zijn schulp toen René Aufhauser Jens Lehmann testte met een afstandsschot. Veel gebeurde er daarna niet meer. Wel stuurde arbiter Manuel Méjuto Gonzalez kort voor de rust beide bondscoaches naar de tribune vanwege hun gebakkelei met de vierde official.

Armetierig
Michael Ballack, die voor rust door de strakke mandekking geen rol van betekenis kon spelen, brak de ban kort na rust met een fantastische vrije trap vanaf ruim 20 meter.

Hoewel alles-of-niets spel vereist leek bracht de Oostenrijkse bondscoach een draver en een stofzuiger in het veld. Pas met de wissel Roman Kienast voor Martin Harnik kwam er een tikkeltje meer dreiging in de Oostenrijkse aanval, maar de ploeg ontbeerde simpelweg technisch vernuft.

Duitsland wachtte rustig af en beperkte zich tot het verdedigen van de marge, wat het toch al armetierige treffen nog minder het bekijken waard maakte. Erwin Hoffer schoot vlak voor tijd net naast, net als Torsten Frings en Oliver Neuville aan Duitse zijde.

Druk
De Duitse bondscoach Joachim Löw was begrijpelijk tevreden over de zege op Oostenrijk. "Het was een enorme druksituatie. Maar dat is ook het mooie in het voetbal-leven. Het was belangrijk dat die treffer überhaupt viel. Ons spel naar voren was niet zoals we het graag zien en al hebben laten zien."

"Iedereen heeft zich voor 100 procent geschikt naar het teambelang. Echte doelkansen voor Oostenrijk zijn mij niet opgevallen. Maar het is ook duidelijk dat we ons voor de kwartfinale enorm moeten verbeteren", aldus Löw.

Zijn Oostenrijkse collega Josef Hickersberger vond het jammer dat hij niet beschikte over een speler van het kaliber Ballack. "Zijn doelpunt was sensationeel, absolute wereldklasse. Mijn ploeg was defensief goed georganiseerd en heeft goed verdedigd. Helaas is het voorin niet gelukt wat we hadden gehoopt."

De Duitse bondskanselier Angela Merkel toonde zich ook opgelucht. "Eind goed, al goed. Duitsland heeft efficiënt gespeeld, het resultaat is juist. Hier kan het elftal kracht en moed uit putten voor de wedstrijd tegen Portugal."16-06Pover Duitsland naar kwartfinales

Stadion:  , Bezoekers:  , Scheidsrechter: 

Statistieken

0 Score 0
0 % Balbezit 0 %
0 Schoten op doel 0
0 Schoten naast 0
0 Buitenspel 0
0 Overtredingen 0
0 Vrije trappen 0
0 Corners 0
0 Gele kaarten 0
0 Rode kaarten 0
6 Reddingen keeper 2

Opstelling

Doelpunt ikoon Strafschop ikoon Gele kaart ikoon
Eigen doelpunt ikoon Strafschop mis ikoon Rood (2x geel) ikoon
Speler in ikoon Rode kaart ikoon
Speler uit ikoon