Nieuws

> juli

> juni

> mei

> april

> maart

 

16-06Polen af door zijdeur

Aan het begin van de maandagavond maakte Polen nog een kansje op een ticket voor de kwartfinale van het EK. Maar door de nederlaag die de ploeg van Beenhakker leed tegen Kroatië, en door de Duitse zege op Oostenrijk, liggen de Polen uit het toernooi.

De reeds gekwalificeerde Kroaten begonnen afwachtend, de Polen startten het duel offensief. In het eerste kwartier kreeg zowel Wojciech Lobodzinski als Dariusz Dudka een behoorlijke kans. Bij die laatste mogelijkheid raakte de Kroaat Dario Knesevic dusdanig geblesseerd, dat hij gewisseld moest worden. Vedran Corluka nam zijn plaats in.

De klasse van Boruc
Toen Kroatië bekomen was van de omzetting, kreeg het meer grip op de wedstrijd. De Poolse doelman Artur Boruc moest na een half uur spelen in kort tijdsbestek driemaal zijn klasse tonen. Vlak voor rust schoof Jerko Leko de bal nog naast en was er een grote kans voor Ivan Rakitic. Maar ook hij stuitte op Boruc.

Zeven minuten na de rust brak Ivan Klasnic de ban. Zijn treffer kwam bij de Polen niet al te hard aan, doordat kort daarvoor Michael Ballack de Duitsers op voorsprong had geschoten tegen Oostenrijk. Daardoor leek de kwartfinale voor de Polen al bijna onbereikbaar. 

Beenhakker: extra aanvaller
De Poolse bondscoach Beenhakker reageerde op de tegentreffer met het inbrengen van een extra aanvaller: Ebi Smolarek kwam Lobodzinski vervangen. Meer dan een kansje voor spits Roger Guerreiro en een afstandsschot van Smolarek leverde dit niet op. Kroatië bleef kinderlijk eenvoudig overeind in een wedstrijd die vrijwel geen enkel moment de moeite van het bekijken waard was.

Beenhakker wond er na de uitschakeling van zijn Polen geen doekjes om. "We hebben het geprobeerd en het was niet genoeg. Dat was het hele toernooi het geval. We moeten realistisch blijven: we waren dit toernooi niet goed genoeg. Wij verheugen ons alvast op het volgende EK, als Polen thuis speelt."

De Poolse mineurstemming stak schril af bij het Kroatische zelfvertrouwen. De bondscoach Slaven Bilic had zelfs een uitstekend Kroatië aan het werk gezien. "Ik ben zo trots op de ploeg, want we hebben ook nu weer een zeer hoog niveau behaald en weer gewonnen. We waren niet gewoon goed, we waren super!"16-06Polen af door zijdeur

Stadion:  , Bezoekers:  , Scheidsrechter: 

Statistieken

0 Score 0
0 % Balbezit 0 %
0 Schoten op doel 0
0 Schoten naast 0
0 Buitenspel 0
0 Overtredingen 0
0 Vrije trappen 0
0 Corners 0
0 Gele kaarten 0
0 Rode kaarten 0
6 Reddingen keeper 2

Opstelling

Doelpunt ikoon Strafschop ikoon Gele kaart ikoon
Eigen doelpunt ikoon Strafschop mis ikoon Rood (2x geel) ikoon
Speler in ikoon Rode kaart ikoon
Speler uit ikoon