Nieuws

> juli

> juni

> mei

> april

> maart

 

17-06Oranje biedt geen helpende hand

John Heitinga kopt de 0-1 binnen tijdens het oefenduel met Kroatië (foto: ANP)

John Heitinga kopt de 0-1 binnen tijdens het oefenduel met Kroatië (foto: ANP)

Video

Alom werd aangenomen dat Roemenië de 'groep des doods' in elk geval niet zou overleven. Maar na twee pouleduels staan de Roemenen er beter voor dan Italië en Frankrijk. Bij een zege op Oranje, dat al zeker is van groepswinst, zijn de Roemenen kwartfinalist en de beide favorieten op voorhand uitgeschakeld.

Bondscoach Victor Piturca verwijst graag naar de EK-kwalificatie, waarin Roemenië vier punten haalde tegen Oranje: "Voor het EK ging ik er ook van uit dat de kans op een zege het grootst was tegen Oranje." Piturca hoeft niet op de medewerking te rekenen van bondscoach Van Basten. Hij heeft al gezegd voluit te gaan: "En al ziet de basis er misschien anders uit, van een B-elftal is geen sprake."

Van Basten laat vrijwel zeker André Ooijer en Nigel de Jong aan de kant omdat zij bij een tweede gele kaart voor de kwartfinale geschorst worden. John Heitinga en Demy de Zeeuw lijken de  logische vervangers. Minder duidelijk is of Van Basten Arjen Robben en Robin van Persie, die van blessures zijn teruggekomen, aan speelminuten wil helpen.

Vermoedelijke opstelling Nederland: 
Edwin van der Sar, Khalid Boulahrouz, Joris Mathijsen, John Heitinga, Giovanni van Bronckhorst, Wesley Sneijder, Demi de Zeeuw, Rafael van der Vaart, Orlando Engelaar, Dirk Kuijt, Ruud van Nistelrooij

Vermoedelijke opstelling Roemenië: 
Bogdan Lobont, Cosmin Contra, Stefan Radu, Cristian Chivu, Gabriel Tamas, Ravzan Cocis, Paul Codrea, Banel Nicolita, Florentin Petre, Adrian Mutu, Ciprian Marica