Nieuws

> juli

> juni

> mei

> april

> maart

 

18-06Fröjdfeldt en Rosetti leiden kwartfinale

Arbiter Peter Fröjdfeldt stuurt de Turk Volkan Demirel van het veld

Arbiter Peter Fröjdfeldt stuurt de Turk Volkan Demirel van het veld

De Zweed Peter Fröjdfeldt en de Italiaan Roberto Rosetti zijn door de UEFA aangewezen als scheidsrechters voor de eerste twee kwartfinales op het EK. Fröjdfeldt leidt donderdag Portugal-Duitsland in Basel, Rosetti heeft vrijdag in Wenen de leiding over Kroatië-Turkije. Donderdag worden de arbiters voor de twee andere kwartfinales bekend.

Fröjdfeldt floot onder andere Nederland-Italië en viel toen op doordat hij de 1-0 van Ruud van Nistelrooij (terecht) goedkeurde, hoewel menigeen aan buitenspel dacht. In het duel Turkije-Tjechië schroomde hij er niet voor om de Turkse coelman Volkan Demirel kort voor tijd de rode kaart voor te houden na een akkefietje met Jan Koller.

Vink
Voor de Nederlandse scheidsrechter Pieter Vink lijkt het toernooi door deze aanstellingen voorbij. Omdat ook het Nederlands elftal de kwartfinales heeft bereikt, komt Vink, die uiteraard Oranje niet mag fluiten, niet in aanmerking voor de wedstrijd  Spanje-Italië, waarvan de winnaar in de halve eindstrijd mogelijk Nederland tegenkomt. Een finale lijkt evenmin weggelegd voor de Nederlander, die niet tot de meest gereputeerde arbiters op het EK behoort.