Nieuws

> juli

> juni

> mei

> april

> maart

 

18-06Bondscoach Löw voor één duel geschorst

Een deel van de selectie van Duitsland krijgt aanwijzingen van coach Joachim Löw (foto: EPA)

Een deel van de selectie van Duitsland krijgt aanwijzingen van coach Joachim Löw (foto: EPA)

Joachim Löw moet donderdag op het EK de kwartfinalewedstrijd tegen Portugal vanaf de tribune bekijken. De bondscoach van Duitsland is voor één wedstrijd geschorst, nadat hij afgelopen maandag in de met 1-0 gewonnen groepswedstrijd tegen Oostenrijk naar de tribune was gestuurd door scheidsrechter Mejuto Gonzalez.

Löw kreeg aan het einde van de eerste helft samen met zijn Oostenrijkse collega Josef Hickersberger onenigheid met de vierde official. Beide trainers werden daarop van het veld gestuurd door de Spaanse arbiter.

Ook Hickersberger kreeg woensdag een schorsing van één wedstrijd. Die straf geldt voor de eerstvolgende officiële wedstrijd van Oostenrijk, dat al uitgeschakeld is op het EK.

Teleurgesteld
"Ik moet het accepteren", reageerde Löw op de straf waartegen de bondscoaches volgens de regels van de UEFA niet in beroep kunnen gaan. "Maar natuurlijk ben ik enorm teleurgesteld."

Löw mag vanaf het moment dat hij donderdag het stadion in Basel betreedt, niet meer bij zijn spelers zijn. Ook tijdens de rust mag hij niet naar de kleedkamer om 'Die Mannschaft' te instrueren. De taken van Löw op de bank worden waargenomen door zijn 43-jarige assistent Hans-Dieter Flick die sinds 2006 werkzaam is bij de Duitse bond.