Nieuws

> juli

> juni

> mei

> april

> maart

 

18-06Spaanse reserves kloppen Grieken

Griekenland is ook in zijn laatste groepsduel niet tot winst gekomen. De al uitgeschakelde titelhouder oogde minder flegmatiek dan in de eerste twee duels, maar leed toch een 2-1 nederlaag tegen Spanje, dat in navolging van Portugal, Kroatië en Oranje als winnaar van de groep met een B-elftal aantrad.

Halverwege de matige eerste helft kwam het eerste grote gevaar van Spanje. Ter hoogte van de middenstip produceerde Xabi Alonso een boogbal die het Griekse doel maar net miste.

Alonso kreeg daarna nog twee kansjes, maar kort voor rust kwamen de tot dan toe ongevaarlijke Grieken op 1-0. Uit een vrije trap van Giorgios Karagounis kopte de door Fernando Navarro vrijgelaten Angelos Charisteas raak.

Goaaaaaaal!
Griekenland liet het initiatief na rust aan de Spanjaarden en kreeg daar de rekening voor gepresenteerd.

Een pegel van Alonso belandde nog tegen de paal, maar de 1-1 liet niet lang meer op zich wachten. Daniel Güiza kopte de bal in de voeten van Rubén de la Red, wiens schot via de handen van Antonis Nikopolidis doel trof.

Onder de impulsen van de sterk spelende Charisteas deed Griekenland pogingen om nogmaals op voorsprong te komen, maar de beste kansen waren voor de Spanjaarden.

Spits Güiza, die afgelopen seizoen voor Real Mallorca 27 keer scoorde, hielp een aantal kansen om zeep, maar zette de Spaanse commentatoren in de slotfase toch nog een keer aan het werk.

Geschiedenis
Het Griekenland van bondscoach Otto Rehhagel neemt als slechtste kampioen in de geschiedenis afscheid van het EK. Nooit eerder verloor een regerend kampioen al zijn groepswedstrijden. Toch wilde Rehhagel geen zwarte pieten uitdelen. "Ik heb van mijn spelers geëist dat zij op een fatsoenlijke manier afscheid zouden nemen van het toernooi. Dat hebben ze gedaan. In beslissende fases hebben we vandaag geen geluk gehad."

De Spaanse bondscoach Luis Aragonés was tevreden over het wedstrijdverloop. "De tweede helft heeft aangetoond dat de ploeg goed in zijn vel zit. Voor ons doel was er af en toe wat verwarring en daar moeten we vanaf. We weten natuurlijk dat de Italianen ons voor meer problemen zullen stellen", blikte hij vooruit naar de kwartfinale van zondag.18-06Spaanse reserves kloppen Grieken

Stadion:  , Bezoekers:  , Scheidsrechter: 

Statistieken

0 Score 0
0 % Balbezit 0 %
0 Schoten op doel 0
0 Schoten naast 0
0 Buitenspel 0
0 Overtredingen 0
0 Vrije trappen 0
0 Corners 0
0 Gele kaarten 0
0 Rode kaarten 0
6 Reddingen keeper 2

Opstelling

Doelpunt ikoon Strafschop ikoon Gele kaart ikoon
Eigen doelpunt ikoon Strafschop mis ikoon Rood (2x geel) ikoon
Speler in ikoon Rode kaart ikoon
Speler uit ikoon