Nieuws

> juli

> juni

> mei

> april

> maart

 

18-06Rusland volgende opponent Oranje

Nederland neemt het zaterdag 21 juni in de kwartfinale van het EK op tegen Rusland. De ploeg van Guus Hiddink rekende in Innsbruck resoluut af met Zweden: 2-0.

Rusland was het grootste deel van de eerste helft de baas. De ploeg van Hiddink deed, met bij vlagen oogverblindend voetbal, de ene flitsende aanval op de andere volgen. In de 24ste minuut leidde dat tot de openingstreffer van Pavljoetsjenko. Het enige dat Zweden in die fase daar tegenover kon stellen was een kopbal uit-het-niets van Henke Larsson, die de kruising trof.

Vlak voor rust kreeg lieten de Russen de teugels wat vieren. Fredrik Ljungberg kreeg toen, na een aardige combinatie, een prima schietkans. Goalie Igor Akinfejev had echter weinig problemen met het schot. Kort daarna brak Mikael Nilsson door, deze keer redde Akinfejev ten koste van een corner.

Toen de tweede helft vijf minuten oud was, werd het duel reeds beslist. Andrei Arsjavin schoof de bal na wederom een prachtaanval in de verre hoek: 2-0. Daarna probeerde Zweden het nog wel maar de ploeg werd geen enkele keer echt gevaarlijk. In de slotfase verzuimde Rusland verder afstand te nemen van de leeggespeelde Scandinaviërs.18-06Rusland volgende opponent Oranje

Stadion:  , Bezoekers:  , Scheidsrechter: 

Statistieken

0 Score 0
0 % Balbezit 0 %
0 Schoten op doel 0
0 Schoten naast 0
0 Buitenspel 0
0 Overtredingen 0
0 Vrije trappen 0
0 Corners 0
0 Gele kaarten 0
0 Rode kaarten 0
6 Reddingen keeper 2

Opstelling

Doelpunt ikoon Strafschop ikoon Gele kaart ikoon
Eigen doelpunt ikoon Strafschop mis ikoon Rood (2x geel) ikoon
Speler in ikoon Rode kaart ikoon
Speler uit ikoon