Nieuws

> juli

> juni

> mei

> april

> maart

 

19-06Boulahrouz kan en wil spelen

Khalid Boulahrouz heeft bondscoach Marco van Basten laten weten dat hij zaterdag in het kwartfinaleduel van het EK met Rusland kan en wil spelen.

De international werd vandaag getroffen door groot persoonlijk leed. Boulahrouz' dochtertje, dat woensdag te vroeg werd geboren in een ziekenhuis in Lausanne, is overleden. Dat maakte de teamleiding van Oranje donderdag bekend. 

"Ik begrijp dat het heel moeilijk is voor Khalid en we proberen hem allemaal zo goed mogelijk te steunen", liet de zichtbaar aangeslagen bondscoach Marco van Basten weten. "Toch moet de focus op een gegeven moment gericht zijn op Rusland. Dat begrijpt hij en dat wil hij ook."  

Boulahrouz krijgt van de leiding van Oranje de vrijheid het hotel te verlaten wanneer hij wil. "Hij kan altijd naar zijn vrouw. Bovendien zullen er ook dingen geregeld moeten worden."

Steun
Meerdere spelers van het Nederlands elftal hebben Boulahrouz en zijn vrouw de afgelopen dagen bezocht in het ziekenhuis. "Waar het kon hebben we hem gesteund", zei aanvoerder Edwin van der Sar donderdag op de persconferentie. Hij had zijn familie in eerste instantie ook niet bij zich, daarom denk ik dat het goed was dat wij er voor hem waren."

"Het is een heel moeilijke situatie", vervolgde de doelman. "Ik vond dat Khalid zich heel sterk heeft gedragen. Ik denk ook dat hij hier toch weer goed uit gaat komen."