Nieuws

> juli

> juni

> mei

> april

> maart

 

19-06Lubos Michel fluit Nederland-Rusland

Lubos Michel (foto: ProShots.nl)

Lubos Michel (foto: ProShots.nl)

Lubos Michel is scheidsrechter bij het kwartfinaleduel Nederland-Rusland. De laatste kwartfinale tussen Spanje en Italië staat onder leiding van Herbert Fandel.

Hij floot eerder bij het EK de wedstrijden Frankrijk-Italië (0-2) en Zwitserland-Turkije (1-2). Michel gaf de Franse international Eric Abidal de rode kaart na een forse overtreding op de Italiaan Luca Toni. Ook schonk de Slowaakse arbiter de Italianen bij diezelfde situatie een strafschop.

Vink naar huis
Voor arbiter Pieter Vink zit het EK voetbal erop. De 41-jarige scheidsrechter kreeg donderdag officieel van de UEFA te horen dat hij naar huis moet. Ook zijn collega's uit Oostenrijk, Engeland en Noorwegen krijgen geen wedstrijd meer. 

Van de twaalf EK-scheidsrechters blijven er acht tot het einde van het toernooi beschikbaar.

Vink fungeerde bij het EK als arbiter bij de duels Oostenrijk-Kroatië (0-1) en Zweden-Spanje (1-2). Hij kreeg daarbij assistentie van de grensrechters Adriaan Inia en Hans ten Hoove. Vink sprak op zijn eigen weblog van twee goede wedstrijden. Hij kreeg niettemin pittige kritiek uit het Oostenrijkse en Zweedse kamp.