Nieuws

> juli

> juni

> mei

> april

> maart

 

20-06"Het gras ligt er prima bij"

De grasmat in Basel werd enkele dagen geleden vervangen (foto: ANP)

De grasmat in Basel werd enkele dagen geleden vervangen (foto: ANP)

Eric Hendriks schrok zelf ook even toen hij op televisie de nieuwe grasmat van het EK-stadion St. Jakob Park in Basel zag liggen. "Een schaakbordeffect, maar dat is slechts een vervormd beeld. Dat de kleur niet goed was, doet niets af aan het spel. De kwaliteit van de grasmat is goed en er kon prima op gevoetbald worden", zegt de mededirecteur van Hendriks Graszoden uit Heythuysen.

Het bedrijf leverde afgelopen week de nieuwe mat in Basel, nadat de oude gedurende het EK voetbal was weggespoeld onder invloed van de hevige regenval.

Geen plag rondgevlogen
"We hadden wel wat kritiek verwacht, vooral van de Portugezen. De verliezer wil wel eens klagen. Maar de spelers van beide teams en de UEFA waren zeer tevreden. We hebben donderdagavond nog contact gehad", aldus Hendriks een dag na de eerste kwartfinale. "Er is geen plag rondgevlogen."

Bondscoach Marco van Basten uitte afgelopen week zijn zorgen dat Oranje zaterdagavond ook op de nieuwe mat tegen Rusland moet aantreden. "Dat begrijp ik. Het is een halsoverkopactie. De grassprieten lopen schade op en normaal duurt het een week tot twee weken voor dat alles is hersteld. Die tijd ontbreekt nu", aldus Hendriks.

Optisch
Dat het optisch geen gezicht was, vindt Hendriks zelf ook jammer. Maar hij ligt er niet wakker van. "De kleur is nu even ondergeschikt aan de functie. De kwaliteit is goed, hoewel zo'n flinke bui als donderdagavond niet echt meewerkt. Tijdens de wedstrijd is zo'n bui slecht voor het veld, maar het vorige veld was gewoon helemaal kapot gespeeld. Dat oude veld had een chaos opgeleverd. Het nieuwe veld wordt met de dag beter."