Nieuws

> juli

> juni

> mei

> april

> maart

 

20-06Basel verwelkomt Oranje

De training van Oranje (foto: ProShots.nl)

De training van Oranje (foto: ProShots.nl)

Video

Het Nederlands elftal is aangekomen in Basel. De voltallige selectie heeft zijn intrek genomen in het hotel om te rusten. Vanavond staat een training in het St. Jakob Park, Het stadion van FC Basel, op het programma. 

Het kan daar wennen aan de nieuwe grasmat, enkele dagen eerder aangelegd. De nieuwe ondergrond was nodig, omdat de oude door hevige regenval bij eerdere wedstrijden in slechte staat was geraakt.

Gelijk met de Oranje-selectie zijn ook een kleine tienduizend Nederlanders op weg gegaan naar Basel. De eerste meldingen van files op de Duitse wegen waren vroeg in de middag. De politie verwacht dat er een kleine honderdduizend Nederlandse supporters afreizen naar Basel. 

Op de camping
De organisatoren van de Oranjecamping in Interlaken rekenen vrijdag op de komst van duizend gasten. "In totaal hebben zo'n zevenhonderd mensen een plek geboekt voor de kwartfinale tegen Rusland", aldus organisator Jokko de Wit. "De meeste gasten arriveren vrijdag."

Volgens De Wit kan het aantal boekingen zaterdag nog behoorlijk oplopen. "We verwachten dat de nodige mensen op het laatste moment besluiten af te reizen. We rekenen hooguit op duizend Oranjefans."

Direct na het duel tegen de Russen wordt de camping afgebroken. Zondag gaan de eerste spullen richting Oostenrijk of terug naar Nederland. Bij winst op de Russen speelt Nederland donderdag de halve finale in Wenen. Ook in Wenen komt een Oranjecamping.

Steun
Hot & Sweet, de band van de broer van Guus Hiddink, heeft het nummer Midnight In Moscow uitgebracht. Met dit in Rusland bekende volksnummer, voorzien van een Nederlandse tekst, wordt de trainer van het Russische elftal een hart onder de riem gestoken.

"We zijn deze dagen wel een beetje schizofreen. Alleen Hans hoopt dat het team van zijn broer wint, de rest van de band is voor Oranje, als ze zaterdag tegen de Russen aantreden", vertelde bandleider Henny Dokter. De single is deze week uitgebracht en volgens Dokter hebben er al Russische media gebeld die interesse hebben in het nummer. Tenminste, dat denkt hij. "Je verstaat die Russen zo slecht hè."

Hot & Sweet maakte al eerder strijdliederen voor Guus toen hij trainer was van Zuid-Korea en Australië.