Nieuws

> juli

> juni

> mei

> april

> maart

 

22-06Spanje wint na strafschoppen

Iker Casillas stopt de strafschop van Daniele De Rossi (foto: EPA)

Iker Casillas stopt de strafschop van Daniele De Rossi (foto: EPA)

Spanje heeft ten koste van Italië de halve finales van het EK bereikt. Na 120 minuten stond het nog 0-0, waarna de Spanjaarden in Wenen de strafschoppen beter namen: 4-2.

Voor de pauze had Spanje het initiatief en veruit het meeste balbezit. Maar door het lage tempo in de aanvalsopzet bleef de als vanouds zorgvuldig opgetrokken Italiaanse defensie eenvoudig overeind.

Spanje kreeg wel een paar kansjes, maar David Villa's vrije trap vloog recht in de handen van doelman Gianluigi Buffon, een schot van Villa ging net naast en een charge op Villa leverde niet de zo vurig gewenste strafschop op. Twee uitvallen over links leverden Italië kopkansen op voor Luca Toni en Simone Perrotta, maar scoren deden zij niet.

Ook na de pauze bleek hoezeer de geschorste spelmaker Andrea Pirlo werd gemist. Italië drukte zijn neus weliswaar wat nadrukkelijker aan het venster, maar een echte lijn viel er niet te ontdekken in het spel van de Azzurri.

Wel moest Casillas ingrijpen toen Toni Mauro Camoranesi in staat stelde van dichtbij uit te halen. En Marcos Senna stelde Buffon aan de overkant op de proef met een vrije trap en een ziedend schot. Buffon stond paraat in beide gevallen, al hielp de paal bij de tweede inzet een handje.

Spanje verdiende de zege, maar wist ook in de verlenging niet te scoren. Maar de penaltyserie bood gerechtigheid. Daniel Guïza's strafschop werd weliswaar gestopt door Buffon, maar even daarvoor had Casillas al de strafschop van Daniele De Rossi onschadelijk gemaakt. Nadat Antonio Di Natale er ook niet in was geslaagd Casillas te passeren, schoot Cesc Fábregas de Spanjaarden naar de halve finales.

Met Spanje betrad toch nog een groepswinnaar de halve finales, waar eerder Portugal, Kroatië en Nederland faalden.22-06Spanje wint na strafschoppen

Stadion:  , Bezoekers:  , Scheidsrechter: 

Statistieken

0 Score 0
0 % Balbezit 0 %
0 Schoten op doel 0
0 Schoten naast 0
0 Buitenspel 0
0 Overtredingen 0
0 Vrije trappen 0
0 Corners 0
0 Gele kaarten 0
0 Rode kaarten 0
6 Reddingen keeper 2

Opstelling

Doelpunt ikoon Strafschop ikoon Gele kaart ikoon
Eigen doelpunt ikoon Strafschop mis ikoon Rood (2x geel) ikoon
Speler in ikoon Rode kaart ikoon
Speler uit ikoon