Nieuws

> juli

> juni

> mei

> april

> maart

 

24-06Duitsland gewaarschuwd voor Turkije

Een deel van de selectie van Duitsland krijgt aanwijzingen van coach Joachim Löw (foto: EPA)

Een deel van de selectie van Duitsland krijgt aanwijzingen van coach Joachim Löw (foto: EPA)

"Je hebt pas van Turkije gewonnen als de scheidsrechter voor het laatst heeft gefloten", stelt de Duitse coach Joachim Löw voorafgaand aan de halve finale van die Mannschaft tegen de Turken vast.

Een komische opmerking uit de mond van een Duitser. Een feit is dat Turkije al drie keer langs de afgrond scheerde en na verbazingwekkende ontsnappingen nog altijd in het toernooi zit. De volgende horde lijkt wel erg hoog voor de zwaar gehavende ploeg van coach Fatih Terim.

Met vier geschorsten (doelman Volkan, Arda, Tuncay, Emre Asik) en de geblesseerden Emre Belözoglu, Servet, Tümer, Emre Güngör en Nihat, moet Terim improviseren om een representatief elftal te formeren.

"Ze hebben twintig goede spelers en zullen zeer gemotiveerd zijn", probeert Löw de voor de hand liggende gedachte aan een 'walkover' weg te nemen.

Aanvoerder
De Duitse aanvoerder Michael Ballack heeft een veldslag voorspeld voor de halve finale van het EK tegen Turkije. "We spelen tegen een geweldige tegenstander. Er is, denk ik, geen favoriet voor de zege", aldus Ballack. "Het wordt een ware veldslag."

Ballack zei voor het toernooi dat Italië, Portugal, Frankrijk en Kroatië de halve finales zouden halen. Geen van die landen schaarde zich uiteindelijk bij de laatste vier. "Ik moet toegeven dat ik er flink naast zat", lachte Ballack. "Maar het belangrijkste is dat wij een grote kans hebben op de finale."

Turkije rekende in de kwartfinales af met het favoriete Kroatië. "Maar we hoeven niet meteen bang te zijn voor de Turken. Aan de andere kant, te veel zelfvertrouwen is ook gevaarlijk", aldus de middenvelder.

Fit

Alle 23 Duitsers zijn fit. Ook Torsten Frings kan ondanks een gebroken rib met corset spelen.Semih Sentürk, die tegen Kroatië na 122 minuten de fantastische 1-1 binnenschoot, kan na het geblesseerd afhaken van Nihat (de 'Houdini' tegen Tsjechië) rekenen op een basisplaats.

Vermoedelijke opstelling Duitsland:  Lehmann, Friedrich, Mertesacker, Metzelder, Lahm,  Schweinsteiger, Rolfes, Ballack, Podolski, Hitzlsperger, Klose. 

Vermoedelijke opstelling Turkije: Rüstü, Altintop, Ugur, Gokhan, Hakan, Sabri,  Gökdeniz, Topal, Aurélio, Kazim Kazim, Semih.